Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Mazáci sami, zajíci po dvou a všude české TV stanice. Reprezentace už je v Tours

Tours (Francie) – Při vstupu na pokoj je vítal český pozdrav, v televizích měli české stanice a pro jejich komfort je děláno první poslední. Reprezentace našla v hotelu Clarion Chateau Belmont v Tours, kde bude pobývat během evropského šampionátu ve Francii, ideální prostředí. Ve čtyřhvězdičkovém komplexu, vybudovaném ze zrekonstruovaného zámku ze 17. století, si mohou od příjezdu užívat relaxaci v parku s krásnou zahradou i jezírkem.

Rozsáhlý hotel, kde běžně stojí pokoje čtyři až osm tisíc korun na noc, je rozdělen do čtyř částí. Hráči bydlí v jednom z křídel a spodní patro patří vedle masérů a fyzioterapeutů šestici nejzkušenějších hráčů, brankáři Petru Čechovi, kapitánovi Tomáši Rosickému a Michalu Kadlecovi, Tomáši Sivokovi, Jaroslavu Plašilovi a Davidu Lafatovi, kteří jsou zvyklí mít pokoj jen pro sebe. Ostatní hráči jsou ve vyšším patře ubytováni po dvou.

Naproti "hráčskému" křídlu stojí hlavní část hotelu. Pokoj zde našel trenér Pavel Vrba, manažer Dušan Fitzel či předseda FAČR Miroslav Pelta, který by měl za mužstvem dorazit v neděli. Součástí křídla je recepce, jídelna a stylová odpočinková místnost.

Při ubytování našli všichni členové týmu na postelích vzkaz a přivítání v češtině přímo od manažerky hotelu Vanessy Jobardové. "Já jsem to vymyslela, ale přeložil to někdo jiný. Popřáli jsme jim příjemný pobyt a že jsme jim k dispozici," řekla s úsměvem.

Každý hráč si na pokoji může naladit i jednu ze sedmi českých televizních nebo čtyř českých rozhlasových stanic. "To byl asi jediný speciální požadavek české strany," podotkla Jobardová.

Vedle "hráčského" křídla mají v garáži svůj sklad kustodi, kteří dorazili o den dříve. O patro výš se budou konat veškeré taktické porady a ve vedlejší místnosti si hráči budou moci třeba zahrát stolní tenis. Součástí křídla je také zeď s motivačními i úsměvnými vzkazy. Stojí na ní například "Trefuj zařízení", "Nemusíš bejt nejlepší, hlavně když si nejhezčí" nebo "Musíš tomu štěstíčku naproti".

Zaměstnanci budou přát Čechům

V další budově za fontánou mohou hráči využít saunu, páru, vyhřívaný bazén a fitness centrum. V parku s rozlohou 2,5 hektaru mohou posedět na stylových židlích, na nichž občas relaxují i senioři ze sousedního pečovatelského domu, a daleko to nemají ani do centra historického města na Loiře.

"Vše splnilo očekávání. Jsme blízko centra, ale zase v parku. Během šampionátu stejně člověk moc nevyleze z hotelu, není moc čas. Máme tři dny mezi zápasy, třetí den se cestuje. Je důležité, že máme svoje zázemí, kde se člověk může vybalit, natáhnout, odpočinout si," řekl novinářům Čech.

"Snažili jsme se vyjít vstříc všem požadavkům, aby byla pěkná zahrada a hráči měli co nejlepší servis. Takhle dlouho jsme tu takový tým nikdy neměli. Tím, že je to velká akce, je to výzva a příležitost ukázat, co umíme," řekla manažerka hotelu.

Fandit bude i Čechům. "Samozřejmě, že máme rozpolcené srdce. Jedna část je pro Francii a druhá pro Čechy. Je dobře, že každý tým je v jiné skupině. Budeme doufat, že oba postoupí, a pak se uvidí," dodala Jobardová.

V Tours budou Češi bydlet po celou dobu šampionátu a do dějišť jednotlivých zápasů budou létat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články