Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Věřím, že Španělé budou mít i proti nám zápas blbec, prozradil Vaclík

Praha – Místo velké kanonády přišla šokující prohra. Fotbalisté Španělska, první soupeři českého týmu na mistrovství Evropy, v generálce nečekaně prohráli s Gruzií, což vzbudilo v táboře národního týmu velké ohlasy. Třeba brankář Tomáš Vaclík doufá, že podobný "zápas blbec" odehraje favorit i v pondělí v Toulouse. 

Španělsko jako jeden z hlavních favoritů Eura mělo sice celé utkání výraznou převahu, obranu soupeře ale nepřekonalo a Gruzínci vyhráli díky brance Tornikeho Okriašviliho. "Včera jsem viděl jen výsledek a průběžný stav. Tomáš Koubek pak někde našel, že na nebezpečné útoky to bylo snad 94:10 pro Španělsko," řekl Vaclík.

Český tým odletěl do dějiště šampionátu a sedmadvacetiletý brankář využil cestu na letiště, aby se podíval na sestřih zápasu mezi Španělskem a Gruzií. "Španělé měli hodně šancí, ale nepodařilo se jim je proměnit," uvedl gólman Basileje, který bude na Euru krýt záda jedničce Petru Čechovi.

"Asi bychom byli rádi, kdyby si takový zápas vybrali až třináctýho. Ale snad jim tam v pondělí nenapadá úplně všechno. Věřím, že budou mít dva zápasy blbec za sebou," prohlásil s úsměvem Vaclík, který by na mistrovství rád postoupil ze skupiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi odletěli do Francie. Vaclík věří, že Španělé si znovu vyberou zápas blbec

"Pak už se může stát cokoliv. Je to turnaj, jakýkoliv tým může chytit vlnu, a když se k němu přikloní štěstí, tak to může dopadnout dobře. Ale jako úspěch bych bral postup ze skupiny," přidal.

V úspěch věří také obránce Michal Kadlec, který by rád navázal na svého otce Miroslava, jenž byl členem stříbrného týmu z Eura 1996. "Bavili jsme se o tom, každý navíc ví, že to je 76, 96 a 2016. A kdyby se to povedlo nějak zopakovat, tak by to bylo skvělé," připomněl hráč Sparty triumf z Bělehradu a druhé místo z Anglie.

"Bylo by to super nejen pro nás, ale i pro Českou republiku. Kdybychom se mohli zapsat do historie fotbalu, tak bychom to brali všemi deseti," dodal Kadlec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články