Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Češi už jsou v Tours. Hned po příjezdu žertovali, kdo bude překládat

Tours (Francie) – S dobrou náladou a úsměvy na tváři dorazili čeští fotbalisté do zámeckého hotelu Clarion Chateau Belmont v Tours, v němž budou bydlet během mistrovství Evropy. Do města na středozápadě Francie přiletěli kolem jedné hodiny po poledni a ve svém dočasném domově se už začali připravovat na večerní trénink.

Čeští reprezentanti odletěli do Tours
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Ve stočtyřicetitisícovém Tours přivítalo fotbalisty slunečné počasí s teplotou okolo 25 stupňů Celsia. Rozvodněná Loira protékající městem, která se sotva držela ve svém korytě, ale připomínala, že Francie v současnosti bojuje s povodněmi.

Personál hotelu Chateau Belmont shromážděný na červeném koberci přivítal národní tým pozdravem "Vítejte v Tours", u vstupu navíc viselo několik českých vlajek. Hráči po červeném koberci, spojujícím dvě části hotelu, kráčeli na recepci a k tomu jim hrála hymna "Jeden za všechny", kterou společně nazpívali na oslavu postupu do Francie.

"Budeš nám tu dělat překladatele," zaznělo směrem k záložníkovi Jaroslavu Plašilovi, který působí ve francouzském Bordeaux. "Já ne, Čechíno," žertoval Plašil na adresu brankáře Petra Čecha, někdejší opory Rennes.

"Nikdy jsme tu takový tým takhle dlouho neměli ubytovaný. Je to pro nás šance ukázat, co umíme," řekla novinářům manažerka hotelu Vanessa Jobardová. "Půlka našeho srdce bude patřit Francii a půlka Česku. Je dobře, že oba týmy spolu nejsou ve skupině," dodala s úsměvem.

Po uvítání se reprezentanti odebrali na pokoje a poté na oběd. Týmový kuchař Rudolf Juriga přichystal jako uvítací menu telecí roládu, pečené kuřecí stehno s bramborovou kaší, boloňské špagety a krůtí vývar.

Reprezentace našla ve čtyřhvězdičkovém hotelu, vybudovaném ze zrekonstruovaného zámku ze 17. století, ideální zázemí. Clarion Chateau Belmont leží ve velkém parku a jednou z dominant je jezírko hned za okny jídelny, zároveň však není daleko centrum města. Na hotelu toho zatím reprezentanti příliš nestihli.

"Zatím jsme měli jen sezení kvůli bezpečnosti. Opatření jsou tady hodně přísná, může se stát cokoliv, dostali jsme instrukce pro případ, že by se něco stalo. Situace tady není dobrá, ale doufám, že všechno proběhne hladce," uvedl stoper Roman Hubník. Ve Francii panují mimořádná bezpečnostní opatření po listopadových teroristických útocích v Paříži.

Od 18:30 měli reprezentanti v areálu místního druholigového klubu první trénink, který byl otevřený pro veřejnost. "Přijetí na hotelu i vše okolo bylo příjemné. Lidi mávali celých 20 minut, co jsme jeli z hotelu. Na tréninku fandili," pochvaloval si Hubník.

V Tours bude český tým pobývat po celou dobu šampionátu a do dějišť jednotlivých zápasů se bude letecky přesouvat den před utkáním. Národní celek vstoupí do Eura v pondělí soubojem s obhájcem titulu Španělskem.

"Čekání mi nevadí, alespoň máme čas na přípravu. Nadechli jsme se atmosférou mistrovství, ale nervozita před zápasem teprve přijde. Teď ji ještě necítím, ale myslím, že každý den to bude nervóznější," řekl Hubník. "Když už je člověk v místě konání, tak poslední týden to už nevadí. Nejhorší je ta díra, která je od konce sezony, než se člověk dopraví do místa konání šampionátu. Už je vidět, že se to blíží," dodal Čech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články