Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Severní Irové nominovali do Francie pouze hráče z Ostrovů

Belfast - Gól v pátečním přípravném utkání proti Bělorusku pomohl fotbalistovi Severního Irska Willu Griggovi k účasti na mistrovství Evropy ve Francii. Útočník anglického Wiganu se dostal do konečné třiadvacetičlenné nominace na úkor Liama Boyce, s nímž sváděl interní souboj. V kádru mají výraznou převahu hráči z anglických soutěží, jediným zástupcem domácí ligy je brankář Roy Carroll z Linfieldu.

Sport
zdroj: ČT4

"Byla to těžká volba, ale myslím, že jsem se rozhodl správně," uvedl severoirský trenér Michael O'Neill k nominaci Grigga. "Will ale pořád skóruje - za klub nastřílel 28 gólů a pomohl mu k postupu (do druhé ligy)," řekl kouč na adresu hráče, jenž v pátek přispěl k výhře 3:0 nad Běloruskem.

Severní Irsko se ve Francii představí na prvním velkém turnaji od mistrovství světa v Mexiku 1986. V základní skupině C se utká s Polskem, Ukrajinou a Německem.

Nominace Severního Irska na mistrovství Evropy:

brankáři: Alan Mannus (St. Johnstone/Skot.), Michael McGovern (Hamilton/Skot.), Roy Carroll (Linfield)

obránci: Craig Cathcart (Watford/Angl.), Jonathan Evans, Gareth McAuley (oba West Bromwich/Angl.), Luke McCullough (Doncaster/Angl. III), Conor McLaughlin (Fleetwood/Angl. III), Lee Hodson (MK Dons/Angl. II), Aaron Hughes (bez angažmá), Patrick McNair (Manchester United/Angl.), Chris Baird (Derby/Angl. II).

záložníci: Steven Davis (Southampton/Angl.), Oliver Norwood (Reading/Angl. II), Corry Evans (Blackburn/Angl. II), Shane Ferguson (Millwall/Angl. III), Stuart Dallas (Leeds/Angl. II), Niall McGinn (Aberdeen/Skot.), Jamie Ward (Nottingham/Angl. II).

útočníci: Kyle Lafferty (Norwich/Angl.), Conor Washington (Queens Park Rangers/Angl. II), Josh Magennis (Kilmarnock/Skot.), Will Grigg (Wigan/Angl. III)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články