Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sivok: Všichni nás berou jako outsidery, ale body jim nenecháme zadarmo

Kranzach (Rakousko) – Stoper Tomáš Sivok přiznává, že česká fotbalová reprezentace bude na mistrovství Evropy outsiderem. Přesto věří, že může překvapit a zopakovat postup ze základní skupiny jako před čtyřmi lety. Tým si totiž stále drží svoji kvalitu a podle Sivoka je možná ještě silnější.

"Oproti minulému šampionátu jsme kvalitu neztratili. Vláďa Darida se od té doby stal důležitým hráčem. Přišli Pepa Šural, Láďa Krejčí, Bořek Dočkal. Všichni dokázali, že kvalitu mají. Naopak doufám, že budeme i lepší než tehdy. I když nás všichni berou jako outsidery, tak věřím, že něco urveme a nenecháme jim body tak lehce," řekl Sivok.

Český tým čekají v základní skupině zápasy s Tureckem, Chorvatskem a Španělskem. "Bude to hodně těžké. Sám jsem proti Španělsku hrál dvakrát a byl to kolotoč. Chorvatsko má zkušené hráče z top klubů. A i Turci nás berou jako outsidera. Všichni si proti nám budou chtít nahrát body, ale my se popereme," dodal Sivok, který hraje v Turecku za Bursaspor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sivok: Proti Maltě si budeme chtít vyzkoušet, jak na tom jsme

Nepochybuje ani o tom, že trenér Pavel Vrba tým dobře takticky připraví. "Strávíme určitě hodně času u videa. Trenér to má rád. Budeme znát každého protihráče detailně," míní Sivok, který zná trenéra Vrbu už od šampionátu dvacítek v roce 2003. "Jako trenér mi vyhovuje, protože mám rád kouče, kteří mi řeknou, co po mně chtějí. A trenér Vrba mi to umí říct dost důrazně. Dává mi na tréninku kouř a kolikrát mě sjede víc než mladé kluky. Dostává ze mě to nejlepší," popsal dvaatřicetiletý Sivok.

Přísnost trenéra Vrby poznává i na startu přípravy na mistrovství Evropy, kde celý tým dostává na tréninku zabrat. "Jsem docela unavený. Tréninky jsou hodně intenzivní. Trenér, jak není vytížený z klubu, tak se to snaží dohnat. Takže je toho dost," připouští český stoper.

Na český tým navíc už v pátek čeká první přípravný zápas s Maltou. Hráči ale počítají, že právě kvůli velké zátěži se v utkání protočí celý tým. "Jde hlavně o to dostat se do herní praxe, chytit si prostor a vyzkoušet si hráče třeba i na jiných postech. Třeba my stopeři jsme tu s Romanem Hubníkem jen ve dvou, takže na stoperu možná nastoupí i jiní hráči," dodal Sivok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články