Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rozzlobený Löw: Prohra v Irsku byla jedna z nejzbytečnějších

Dublin - Jedna z nejzbytečnějších porážek za poslední léta. Tak hodnotil čtvrteční kvalifikační prohru 0:1 v Irsku trenér německých fotbalistů Joachim Löw. Úřadující mistři světa mají i přes nečekanou ztrátu situaci ve svých rukou a v případě nedělní výhry nad Gruzií oslaví postup na Euro 2016.

Joachim Löw
zdroj: Reuters

"Celkově musím říct, že to byla jedna z nejzbytečnějších porážek, kterou jsme za poslední léta museli skousnout," řekl po utkání v Dublinu Löw.

Zkritizoval defenzivní taktiku domácího týmu, jenž uspěl díky gólu Shanea Longa ze 70. minuty. "Museli jsme akceptovat, že Irsko bude bránit s devíti a někdy i s deseti hráči a bude zkoušet dlouhé balony. Dali gól z jediné své šance. Odvrátili jsme 99 podobných míčů, ale ten stý už pro nás byl příliš," prohlásil pětapadesátiletý kouč.

Löw zůstává sebejistý

Německo v případě remízy v Irsku mohlo slavit postup na mistrovství Evropy, takhle si musí počkat až na závěrečný, desátý zápas ve skupině D. Tým má před domácím duelem s Gruzií v tabulce bodový náskok na Irsko a Polsko. "Stále to máme ve svých rukou a kvalifikaci zpečetíme vítězstvím nad Gruzií," konstatoval Löw.

Kouč Irska Martin O'Neill německému kolegovi popíchnutí vrátil. "Nejsem si ani jistý, že jsme míč stokrát nakopli. Po zápase mi pogratuloval a říkal úplně něco jiného, než co od něj zaznělo tady na tiskové konferenci. Löw vyhrál mistrovství světa, takže má nárok na vlastní názor... Já myslím, že jsme byli skvělí," uvedl O'Neill.

Kdo postoupí ze skupiny D?

První vzájemné utkání Irska s Polskem skončilo 1:1, takže hráči z ostrovů potřebují k postupu zvítězit nebo minimálně uhrát remízu 2:2. Polsko se kvalifikuje v případě výsledku 0:0 i 1:1, protože má ve skupině lepší skóre. Pokud by však Německo nečekaně podlehlo Gruzii a Polsko s Irskem remizovalo, budou mít všechny tři celky 19 bodů. Na světové šampiony pak vzhledem k nepříznivým vzájemným utkáním s oběma soupeři zbude jen místo v baráži.

"Poradili jsme si s tlakem a byli opravdu nebezpeční z protiútoků. Hráči podali skvělý výkon a zasloužili si to. Porazit světové šampiony je fantastický počin. Byla to pro nás historická výhra," přidal třiašedesátiletý trenér.

Jeho tým však vrchol kvalifikace čeká až v neděli, kdy si s Polskem zahraje ve Varšavě o přímý postup na Euro. "Máme před sebou obrovský zápas a tím, že jsme si už zajistili účast v baráži, můžeme si to s Polskem rozdat o postup," upozornil O'Neill.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články