Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čech chyboval, ale věřil, že spoluhráči zápas ještě otočí

Plzeň - Brankáři české reprezentace Petru Čechovi se hodně nepovedl začátek kvalifikačního zápasu s Islandem (2:1), který po jeho zaváhání šel už v deváté minutě do vedení. Gólman Chelsea věřil, že domácí dokážou skóre otočit, na svou chybu se snažil ve zbytku utkání nemyslet a nakonec pomohl ke čtvrtému vítězství v bojích o fotbalové Euro 2016.

Je nám líto, video expirovalo.
Čech: Při islandském gólu jsem měl být důraznější

Čech na plzeňském stadionu po dlouhém autu nezvládl vzdušný souboj s Kolbeinnem Sigthórssonem a balon se dostal přes Birkira Bjarnasona až ke skórujícímu Ragnaru Sigurdssonovi. "Míč byl v mém dosahu, tak jsme zavolal na Siviho (Tomáše Sivoka), ať mi to nechá. Byl jsem tam včas, ale trošku jsem podcenil soupeře. Myslel jsem, že to normálně vyboxuju pryč, ale on se mi tam bohužel namotal a já ho trefil," řekl Čech.

Věřil, že domácí brzký inkasovaný gól nesrazí, protože soupeř v úvodu neměl jiné velké šance. "Když člověk udělá chybu, tak se soustředí na to, aby zápas dohrál co nejlépe, což se povedlo. Snažil jsem se týmu pomoci po zbytek zápasu a věřil, že dokážeme zápas otočit," upozornil Čech. "V prvním poločase jsme si připravili hodně ofenzivních situací, ale bohužel se nenašla koncovka. Gól do šatny byl výhodou pro nás. Ve druhém poločase jsme toho měli také dost, i když nakonec rozhodl vlastňák," doplnil.

Po změně stran Čecha zachránila tyčka po střele největší islandské hvězdy Gylfiho Sigurdssona. "Na poslední chvíli jsem stačil otočit hlavu a trefilo mě to do tváře. Bylo to reflexivní a naštěstí se to od tváře odrazilo ven. Kdybych hlavou zůstal rovně, tak se to odrazilo dovnitř. Smůlu jsem si vybral na začátku, tak troška štěstí neuškodila," popsal Čech.

V 85. minutě pomohl udržet těsný náskok, když zblízka vyrazil Gudmundssonovu střelu. "Byl sám na čtyřech metrech, jenom dorážel do prázdné brány. Myslím, že to byla jejich největší šance za celý zápas. Míč tam propadl. On tam byl úplně sám a střílel z první. Naštěstí se mi podařilo do té jeho rány nacpat nohu," řekl bývalý gólman Sparty či Rennes.

České mužstvo zakončilo letošní část evropské kvalifikace čtvrtým vítězstvím ze čtyř zápasů a vede svou skupinu o tři body před Islandem a šesti před Nizozemskem. "Udělali jsme si veliký náskok, co se týče těchto soupeřů (Islandu, Nizozemska, Turecka), že jsme je obrali o tři body a hypoteticky když vyhrajeme naše zbývající domácí zápasy, tak by to mělo na postup stačit. Počítám, že jakmile přidáme devět bodů, tak tam postup bude," dodal Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články