Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Arsenal přišel o kapitána, Fábregas si zlomil nohu

Londýn - Kapitán Arsenalu Cesc Fábregas si ve čtvrtfinále LM zlomil nohu a sezona pro něj skončila. V ohrožení je i účast španělského fotbalisty na MS. Trenérovi Arsénu Wengerovi se zřejmě nevyplatil risk, když ve středu poslal španělského záložníka do hry ne zcela zdravého po předchozích problémech s kolenem. Fábregas sice pět minut před koncem z penalty vyrovnal na konečných 2:2, ale ve zbytku sezony může Arsenalu chybět jak v Lize mistrů, tak v boji o titul v Premier League. Stadion Emirates opouštěl ve středu v noci o berlích.

"Bojím se nejhoršího, že jsem si něco zlomil," řekl novinářům Fábregas s tím, že si patrně poranil lýtkovou kost, když ho při penaltovém zákroku fauloval kapitán hostů Carles Puyol. Ten byl zároveň vyloučen. "Když jsem kopal penaltu, bylo to dobré, ale když jsem pak šel pro míč, už jsem nemohl pořádně chodit," uvedl nejlepší střelec Arsenalu v sezoně.

"Musíme počkat, ale bojím se, že to nebudou dobré zprávy. Pořád doufám, že ještě v této sezoně dres Arsenalu obléknu," řekl Fábregas, který zápas i se zraněním dohrál, protože kouč Wenger už předtím vyčerpal tři střídání. "Musel jsem ho tam nechat, i když jsem ho chtěl stáhnout. Každopádně on to chtěl dohrát," uvedl francouzský trenér. Do úterní odvety v Barceloně nemůže Fábregas zasáhnout v žádném případě, protože dostal žlutou kartu, která ho vyřadí ze hry.

Fábregas ale včera nebyl jediným hráčem Arsenalu, který si z utkání odnesl zranění. O zbytek sezony zřejmě přijde i stoper William Gallas, který zápas s Barcelonou nedohrál kvůli obnovenému zranění lýtkového svalu. "Vypadá to, že nám už nepomůže. Podle mě bude připraven nejdříve před světovým šampionátem," uvedl trenér Wenger, který nasadil Gallase do zápasu poprvé po sedmi týdnech. Ještě před Gallasem z trávníku odešel ruský útočník Arsenalu Andrej Aršavin, který má rovněž zdravotní problémy. Zatím však není jasné, jak jsou vážné a zda bude "Kanonýrům" chybět delší dobu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články