Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bale šmikl nůžkami a Real slavil hattrick. Musí to být nejlepší gól finále LM, řekl Velšan

Gól nůžkami se většině fotbalistů povede jednou dvakrát za život. A Gareth Bale tímto akrobatickým způsobem rozhodl finále Ligy mistrů, tedy nejprestižnější zápas na klubové úrovni. Real Madrid i proto vyhrál nad Liverpoolem 3:1 a milionářskou soutěž opanoval potřetí za sebou. 

Gareth Bale (v letu) střílí jeden z nejkrásnějších gólů historie LM
zdroj: REUTERS autor: Andrew Boyers

Běžela 64. minuta. Marcelo odcentroval z levé strany do míst mezi penaltovým puntíkem a čárou ohraničující velké vápno. Bale se pohotově zavěsil do vzduchu, střihl nohama přes hlavu a poslal míč do sítě za bezmocně plachtícím brankářem Lorisem Kariusem. 

"Musí to být nejlepší gól finále Ligy mistrů. Skórovat tímto způsobem je splněný sen. A povedlo se mi to na největším fotbalovém jevišti. Jsem nicméně hlavně rád, že jsem vyhráli jako tým," řekl Bale a dodal. "Nikdy jsem nůžkami gól nedal, i když jsem se o to mnohokrát pokoušel. Pamatuji si jen, že Marcelo hezky nahrával a míč jsem měl v ideální výšce. A pak už se třepotal v síti."

Do zápasu přitom naskočil jen 122 vteřin předtím, než zavěsil. Jako náhradník vstřelil branku ve finále LM rychleji pouze Lars Ricken z Dortmundu v roce 1997, kdy se prosadil už po minutě pobytu na trávníku.

Balea poháněl i fakt, že se nevešel do základní sestavy. "Byl jsem hodně zklamaný, když jsem zůstal na lavičce. Chápu, že může hrát jen jedenáct hráčů, ale cítil jsem, že si to zasloužím. Nejlepší, co jsem mohl udělat, bylo naskočit do zápasu a mít na něj vliv. A to jsem určitě měl," usmíval se Bale, který přidal i gól na 3:1 a stal se prvním střídajícím fotbalistou v historii finále LM, jenž dal dva góly.

"Bílý balet" získal jako první tým od roku 1976 tři tituly v LM v řadě za sebou. Předtím to bylo ještě v době Poháru mistrů evropských zemí, kdy soutěž nebyla tak náročná. "Víme, čeho jsme dosáhli a jak dobří jsme. Ve španělské lize jsme sice prožili zklamání, ale toto vítězství to obrátilo v další skvělou sezonu," dodal Bale.

Je možné, že se svým hvězdným výkonem ve finále rozloučil nejlepším možným způsobem s fanoušky Realu. Už delší dobu se totiž spekuluje o jeho odchodu. "Potřebuji hrát týden co týden. A to tuto sezonu nebylo. Měl jsem nějaká zranění, ale když jsem byl zdravý, stejně jsem moc nehrál. Musím si proto sednout s agentem a probrat mojí situaci," naznačil Bale.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články