Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér AS byl pyšný i zklamaný. Štve mě, že jsme plýtvali časem, řekl Di Francesco

Větší víra ve vlastní šance. To podle kouče Eusebia Di Francesca chybělo jeho svěřencům v souboji proti Liverpoolu. Italský klub sice vyhrál 4:2, ale k prodloužení mu chyběl jeden zásah. Už nebyl čas a navíc svou roli sehrála i absence videorozhodčího. Trenér Římanů litoval promarněné příležitosti. Zázraky jako proti Barceloně se nedějí každý den.

Eusebio Di Francesco v zápase AS Řím - Liverpool
zdroj: Reuters

"Tahle zkušenost nás posílí, ale jsem zklamaný, protože tým měl víc věřit ve své šance. Mohli jsme vstřelit víc gólů a Liverpool ještě víc zatlačit," řekl Di Francesco.

Římský tým sice úvodní poločas prohrál 1:2, ale po změně stran předvedl velký obrat a sahal po prodloužení. Jednou se trefil Edin Džeko a dvakrát v závěru Radja Nainggolan. Těsně po jeho proměněné penaltě ze čtvrté minuty nastavení však rozhodčí dramatický zápas ukončil.

Téměř dokonalá druhá polovina

"V první řadě jsem zklamaný z vyřazení, ale hráče jsem pochválil. Druhý poločas byl z jejich strany téměř dokonalý, skvěle zareagovali na nepříznivý stav a dostali Liverpool pod tlak," uvedl Di Francesco.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - Liverpool

Odmítl kritizovat sudího Damira Skominu, který po hodině hry pro domácí neodpískal penaltu za ruku obránce Trenta Alexadera-Arnolda. Asistent také špatně odmával ofsajd Džekovi, kterého v šestnáctce fauloval brankář Loris Karius.

"Nekomentuju UEFA, to je záležitost klubu. Zajímají mě hráči, kteří musí věřit a tlačit se dopředu za góly, dokud není konec. Štve mě, že jsme plýtvali časem a dohadovali se s rozhodčím, který stejně svůj verdikt nezmění. To jen hrálo do karet Liverpoolu," upozornil osmačtyřicetiletý kouč.

Kde je video?

Prezident římského klubu James Pallotta volal po zavedení videorozhodčího v LM. "Vím, že je to pro sudí těžké, ale vypadnout tímto způsobem je ostuda. Samozřejmě gratuluju Liverpoolu, protože je to skvělý tým. Pokud však nebudeme mít v Lize mistrů videorozhodčího, je takový zápas absolutní vtip," prohlásil Pallotta.

"Pokud by v Lize mistrů byl videorozhodčí, nevím, jestli by bylo finále Real Madrid - Liverpool. Jsme zklamaní a naštvaní. Mohli jsme dosáhnout něčeho výjimečného. Myslím, že na nás celá Itálie byla pyšná," doplnil krajní obránce Alessandro Florenzi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články