Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Real zneutralizoval Pařížany a míří stejně jako Liverpool do čtvrtfinále

Prvními čtvrtfinalisty Ligy mistrů jsou fotbalisté Realu Madrid a Liverpoolu. Obhájci titulu ze Španělska nepustili domácí PSG k naději a po domácí výhře 3:1 zvítězili i v odvetě 2:1. Anglický klub po jasném výsledku v Portu 5:0 odešel tentokráte s portugalským týmem smírně bez branek.

Radost hráčů Realu Madrid
zdroj: Reuters

Cristiano Ronaldo je pro Real nepostradatelný. Portugalský držitel Zlatého míče skóroval i v osmém utkání této sezony Ligy mistrů a dvanáctým gólem si upevnil vedení v tabulce kanonýrů. Jako druhý v historii se trefil v devíti zápasech prestižní soutěže po sobě.

Real se po domácí výhře nikam nehnal, přesto byl nebezpečnější. Brankář PSG Areola nejprve vychytal Ramose a v 38. minutě z úhlu i Benzemu, který jako třetí francouzský hráč dosáhl mety 100 zápasů v Lize mistrů.

Pařížané dlouho hledali cestu k brance Realu a pořádně zahrozili až na sklonku prvního poločasu, jenže Di María ani Mbappé síť nerozvlnili. Co se nepovedlo jim, podařilo se chladnokrevnému Cristianu Ronaldovi, který se v 51. minutě hlavou nemýlil.

Klíčovým okamžikem poté bylo i vyloučení Verrattiho, který musel do sprch po zbytečném faulu a druhé žluté kartě. Na vyrovnávací branku Cavaniho záhy odpověděl Casemiro a utkání se už dohrávalo bez větších emocí.

Pařížané bez zraněného kanonýra Neymara zklamali. Doma prohráli po dlouhých 51 zápasech, v této sezoně v předchozích 19 soutěžních utkáních na svém stadionu pokaždé zvítězili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liverpool - Porto

Porto cestu ke gólu nenašlo

Liverpool si zahraje čtvrtfinále poprvé od roku 2009. Odveta byla spíše formalitou. Diváci na Anfield Road dlouho sledovali ospalou partii. Porto bylo v první půli neškodné a Liverpool teprve podruhé v sezoně za celé úvodní dějství nevyslal střelu mezi tyče. Jen v 31. minutě trefil domácí Mané brankovou konstrukci.

Porto po pauze přidalo, ale ve dvojutkání se nedočkalo ani čestného zásahu. Liverpoolu nepomohl k vítězné trefě ani příchod střídajícího Salaha. V 89. minutě vychytal hlavičkujícího Ingse hostující Casillas.

Paris St. Germain - Real Madrid 1:2 (0:0)

Branky: 71. Cavani - 51. Ronaldo, 80. Casemiro. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ŽK: Verratti, Cavani - Kovačič, Ramos. ČK: 66. Verratti. Diváci: 46 585. První zápas: 1:3, postoupil Real.

PSG: Areola - Alves, Silva, Marquinhos, Berchiche - Verratti, Motta (59. Pastore), Rabiot - Di María (76. Draxler), Cavani, Mbappé (85. Diarra). Trenér: Emery.

Real: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Lucas, Casemiro, Kovačič (71. Kroos), Asensio (82. Isco) - Benzema (76. Bale), Ronaldo. Trenér: Zidane.

Liverpool FC - FC Porto 0:0

Rozhodčí: Zwayer - Schiffner, Achmüller (všichni Něm.). ŽK: Henderson - André, Dalot. Diváci: 48 768. První zápas: 5:0, postoupil Liverpool.

Liverpool: Karius - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Can (80. Klavan), Henderson, Milner - Mané (74. Salah), Firmino (62. Ings), Lallana. Trenér: Klopp.

Porto: Casillas - M. Pereira, Felipe, Reyes, Dalot - Costa, Torres, André (62. Sergio Oliveira), Corona - Aboubakar (80. Paciencia), Majeed (68. R. Pereira). Trenér: Conceicao.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články