Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Messi a spol. míří na Stamford Bridge s cílem zlomit komplex jménem Chelsea

Od února 2006 se fotbalisté Barcelony neradovali v Lize mistrů ze skalpu Chelsea. Soupeře z anglické metropole neporazili sedmkrát v řadě. I proto vstoupí do osmifinále milionářské soutěže s touhou ukončit nelichotivou sérii. Ve druhém úterním duelu přivítá německý suverén Bayern Mnichov nevyzpytatelný Besiktas Istanbul. Přímý přenos utkání Chelsea - Barcelona sledujte od 20:30 na ČT2 a webu ctsport.cz. 

Lionel Messi se raduje z gólu v Lize mistrů
zdroj: AP autor: Francisco Seco

"Na jednu stranu nás čeká jeden z nejlepších týmů světa, dost možná i favorit na celkové vítězství. Na druhou stranu musíme být nadšení z příležitosti sehrát velký zápas se špičkovým soupeřem. Ukáže se, jak na tom opravdu jsme. Musíme podat dokonalý výkon, abychom uspěli," prohlásil trenér domácích Antonio Conte.

Úřadující anglický mistr prohrál tři z posledních šesti soutěžních střetnutí a v Premier League je až čtvrtý. Naopak Barcelona vede bez porážky španělskou La Ligu. "Sezona je zatím výsledkově výborná, ale teď na tom nezáleží. Víme, že to bude těžké. Musíme být inteligentní. Osmifinále se hraje 180 minut," upozornil záložník hostí Sergio Busquets.

"Barca" usiluje o jedenáctý postup do čtvrtfinále LM za sebou. Kromě zmíněné negativní bilance má ovšem nevyřízené účty s Chelsea i hvězdný Argentinec Lionel Messi, který londýnskému soupeři ještě nedal gól. "Doufám, že tahle tradice bude pokračovat. Musíme pracovat jako tým a nezkoušet na něj osobní obranu," dodal Conte.

Bayern po návratu kouče Juppa Heynckese začal opět dominovat. Suverénně vede německou Bundesligu a momentálně drží úctyhodnou sérii 13 soutěžních výher. Do čtvrtfinále LM může postoupit posedmé v řadě.

Besiktas nečekaně prošel základní skupinou bez porážky  vyhrál ji před Portem, Lipskem a Monakem a poprvé v novodobé historii LM postoupil do vyřazovací fáze. V turecké lize je však obhájce titulu až na čtvrtém místě.

"Účast Besiktase v osmifinále není náhoda. Vyhráli všechny tři zápasy venku ve skupině. Neschovávají se a rádi hrají ofenzivně, když je necháte," uvedl Heynckes. "Musíme být připraveni. Doufám, že podáme špičkový výkon a položíme základ pro postup," doplnil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články