Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nečekaný pařížský hrdina Kurzawa: Jako obránce mě hattrick překvapil

Nečekaného hrdinu mělo utkání Ligy mistrů mezi fotbalisty Paris St. Germain a Anderlechtem. Layvin Kurzawa se pod vysokou výhru a postup do osmifinále podepsal třemi góly a nejenže zastínil hvězdné útočné trio Neymar, Edinson Cavani, Kylian Mbappé, ale také dal hattrick jako první obránce v historii soutěže.

Obránce PSG Layvin Kurzawa
zdroj: ČTK/AP

Kurzawa dal všechny tři góly ve druhém poločase poté, co v prvním zařídili domácím dvoubrankový náskok Neymar a Marco Verratti. Pro francouzského obránce šlo o vůbec první pohárové trefy v dresu pařížského celku, kam přišel před dvěma lety v srpnu z Monaka.

Francouzský reprezentant se také stal teprve druhým hráčem Parist St. Germain, který dokázal dát v Lize mistrů hattrick. Jako prvnímu se to v říjnu 2013 podařilo Zlatanu Ibrahimovicovi shodou okolností také proti Anderlechtu. "Mám obrovskou radost, vždyť jsem dal první hattrick v kariéře," řekl Kurzawa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Anderlecht

Pětadvacetiletý Kurzawa se poprvé prosadil v 52. minutě, kdy dorážel do prázdné branky poté, co Neymar z přímého kopu trefil tyč. V 72. minutě skóroval po centru Daniho Alvese a šest minut nato přidal ranou po zemi třetí gól.

"Jsem obránce, takže to i mě překvapilo. Sice jsem už dřív nějaké góly dal, ale tři jsou hodně. Musím poděkovat spoluhráčům, protože nebýt jich, ani jeden gól bych nedal," uvedl.

Utkání PSG - Anderlecht
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

Paris St. Germain si díky vítězství zajistilo dvě kola před koncem skupiny díky čtyřem výhrám v řadě postup do osmifinále a na cestě navíc překonalo rekord Manchesteru United ze sezony 1998/99. Pařížský celek totiž ve čtyřech zápasech dokázal nastřílet 17 branek a ani jednou neinkasoval.

"Před sezonou jsme si řekli, že nechceme dostávat góly. Momentálně jich hodně dáváme a žádné nedostáváme. Je to zásluha celého týmu od útočníků až po brankáře," řekl Kurzawa. "Chceme postoupit z prvního místa, takže chceme vyhrát i zbývající dva zápasy," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články