Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sedmička klubů cílí na brzký postup do osmifinále LM. Zlomí Chelsea černou sérii v Itálii?

Liga mistrů může poznat první postupující do vyřazovací fáze. Po čtvrtých zápasech si vstupenku do osmifinále play-off můžou zajistit jako první Paris St. Germain, Bayern Mnichov, Barcelona, Juventus, Chelsea, Manchester United i Basilej s českými reprezentanty Markem Suchým a Tomášem Vaclíkem. Atraktivní souboj nabídne skupina C, kde se střetne AS Řím s Chelsea. První duel v Londýně skončil gólovou přestřelkou 3:3. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 20:15.

Utkání Chelsea - AS Řím
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Souboj dvou neporažených týmů ve skupině C nabídne duel mezi římským AS a londýnskou Chelsea. Anglický klub posune do play-off vítězství na stadionu AS Řím, s nímž minule zachránil remízu 3:3.

Domácím znovu nepomůže český útočník Patrik Schick. Letní posila ze Sampdorie si způsobila další svalové zranění a bude chybět až tři týdny. Zajímavostí je fakt, že Římané v Lize mistrů vyhráli jen dvě z posledních 18 utkání, Londýňané zase prohráli poslední tři pohárové duely v Itálii.

Ve skupině C má nůž na krku Atlético Madrid před domácím duelem s outsiderem Karabachem. Španělský tým před dvěma týdny na hřišti nováčka LM uhrál jen remízu 0:0 a po třech zápasech má na kontě pouhé dva body a jediný vstřelený gól.

Basilej ve skupině A na úvodní porážku 0:3 s Manchesterem United zareagovala drtivým triumfem 5:0 nad Benficou Lisabon a nečekanou výhrou 2:0 na hřišti CSKA. Pokud švýcarský šampion porazí moskevského soupeře i doma a United na Old Trafford neprohrají s trápící se Benficou, oslaví Suchý a Vaclík se spoluhráči postup do play-off.

"Už předtím jsme si s kluky říkali, že kdo v dvojzápase s CSKA získá víc bodů, může udělat velký krok k postupu. Tři body už máme, tak se uvidí teď doma," řekl Vaclík. "Když si vezmu, že jsme si na začátku říkali, jak těžkou skupinu jsme dostali, bylo by to velké, kdybychom postoupili," dodal reprezentační gólman.

United stačí k jistotě osmifinále získat víc bodů než CSKA Moskva. Svěřenci Josého Mourinha dosud v elitní soutěži třikrát zvítězili, naopak Benfica překvapivě ještě nebodovala a je na pokraji vyřazení. Manchester doma v pohárech neprohrál v posledních 19 zápasech.

Suverénní Paris St. Germain bez ztráty vede skupinu B s úctyhodným skóre 12:0. Pařížané přivítají Anderlecht, který před dvěma týdny deklasovali v Bruselu 4:0. Belgický šampion je zatím na nule a jako jediný tým ještě v této sezoně LM neskóroval. PSG oslaví postup, když získá víc bodů než Celtic. Ten v Glasgow hraje s Bayernem.

Mnichovský celek posune do osmifinále vlastní vítězství a ztráta Anderlechtu. Bayern však do Skotska odjel bez zraněného polského kanonýra Roberta Lewandowského.

Krůček od postupu je také Barcelona, která chce na půdě Olympiakosu Pireus udržet stoprocentní bilanci ve skupině D. Osmifinále si Katalánci zahrají za předpokladu, že opět zdolají Olympiakos a Sporting na svém stadionu neporazí Juventus. Turínskému finalistovi minulého ročníku LM k postupu stačí výhra v Lisabonu a ztráta řeckého mistra.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články