Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Rozjetá mašina z Dortmundu hodlá ve vestfálském pekle "usmažit" tápající Real

V posledních třech bundesligových kolech nasázela Borussia Dortmund 14 gólů. Vládne tabulce a vynikající formu se pokusí zužitkovat i proti obhájci trofeje. Real Madrid se naopak v domácí soutěži prezentuje matnými výkony, v úvodu ztratil už sedm bodů a okupuje páté místo. Kromě zmíněného šlágru nastoupí během úterního programu 2. kola skupinové fáze Ligy mistrů také Manchester City, Liverpool nebo Tottenham. Přímý přenos utkání Borussia Dortmund - Real Madrid sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Real Madrid - Dortmund
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Španělský gigant nezvítězil v Signal Iduna Parku šestkrát za sebou. O víkendu sice dokázal napravit senzační porážku s Betisem Sevilla a dvěma přesnými zásahy Ceballose uspěl na půdě posledního Deportiva Alavés, ale herní pohoda z předchozí sezony v jeho řadách chybí.

V úvodním kole LM si připsal "povinný" skalp APOELu, zatímco BVB nestačil v londýnském Wembley na Tottenham. Sobotní generálku nicméně svěřenci kouče Petera Bosze sehráli s lehkostí vedoucího týmu ligy a deklasovali Mönchengladbach 6:1.

Oba rivalové se střetli i loni. Vzájemné souboje skončily nerozhodným výsledkem 2:2. "Je hrozně těžké nás porazit před vlastními fanoušky. V bundeslize držíme šňůru 41 domácích zápasů bez prohry," připomněl brankář Dortmundu Roman Bürki.

"Doufám, že proti Realu odehrajeme defenzivně ještě lepší duel než loni. Pokud budeme odvážní, dočkáme se odměny," dodal švýcarský reprezentant.

Ve druhém utkání skupiny H změří síly APOEL s Tottenhamem pod dohledem českého rozhodčího Pavla Královce. Přemožitel pražské Slavie ze 4. předkola nezvítězil v milionářské soutěži od března 2012 a favoritem nebude ani tentokrát.

"Spurs" totiž zdolali Dortmund, o víkendu si podmanili derby s West Hamem a disponují sehraným kádrem, který je hladový uspět v evropských pohárech. Po vlažném začátku sezony navíc objevil střeleckou formu z předchozích let kanonýr Harry Kane, jenž v obou zmíněných kláních překonal brankáře soupeře dvakrát.

Liga mistrů: 2. kolo základních skupin - úterý 26. 9. 2017, 20:45

Skupina E:
Spartak Moskva - Liverpool, Sevilla - Maribor

Skupina F:
Manchester City - Šachtar Doněck, Neapol - Feynoord Rotterdam

Skupina G:
Besiktas Istanbul - Lipsko, Monako - FC Porto

Skupina H:
Borussia Dortmund - Real Madrid (ČT sport a web ctsport.cz), APOEL - Tottenham

Vynikající aktuální rozpoložení chce potvrdit i další zástupce Albionu - Manchester City. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly přivítají ve skupině F ukrajinský Šachtar a mohou si připsat sedmé soutěžní vítězství za sebou.

Lídr anglické Premier League odstartoval LM drtivou výhrou 4:0 na hřišti Feyenoordu Rotterdam. Klub z Doněcku ovšem nečekaně pokořil favorizovanou Neapol 2:1.

"Musíme být dobře připraveni, protože nás čeká nebezpečný tým. Mají mnoho výborných hráčů a rádi se prezentují technickým fotbalem. V Champions League se snaží hrát stejně jako v domácí lize. Bude to skvělý zápas," uvedl Fernandinho, defenzivní záložník "Citizens".

Ve skupině G si o první výhru zahrají Monako s Portem. Úřadující francouzský šampion může před vlastními příznivci vrátit portugalskému soupeři porážku 0:3 z finále LM v roce 2004. Nováček z Lipska zavítá po premiérové remíze 1:1 s Monakem do Istanbulu, kde změří síly s Besiktasem. Ten v prvním utkání překvapivě zvítězil na Estádio do Dragao 3:1.

Liverpool, který zahájil skupinu E domácí nerozhodným výsledkem 2:2 se Sevillou, nastoupí v Moskvě proti Spartaku. Andaluský celek vyzve po bodovém zisku z Anfield Road slovinský Maribor, jenž v prvním kole uhrál remízu 1:1 s ruským šampionem a drží sérii osmi soutěžních duelů bez porážky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články