Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Před Slavií je první zápas roku. Cesta do LM vede přes vysokou výhru nad APOELem

Praha – Slavia se může chvíli před půlnocí stát prvním českým týmem po čtyřech letech, který postoupí do Ligy mistrů. Základní skupinu Champions League a souboje s věhlasnými protivníky ale sešívaní nemají tak docela na dosah. Proti APOELu potřebují zlepšit ofenzivu a především odvrátit úvodní porážku 0:2. Utkání Slavia – APOEL sledujte v podrobné on-line reportáži na webu ctsport.cz od 20:45.

Danny slaví premiérový gól v dresu Slavie
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Slávisté před odvetou proti APOELu nejsou v úplně ideální kondici. Už pět poločasů v řadě nevstřelili gól, chybí jim defenzivní opora Simon Deli a okolo klubu panuje značná nervozita. Sešívaní přitom v odvetě potřebují vstřelit alespoň dvě branky a ideálně neinkasovat, aby měli šanci alespoň na prodloužení.

Trenér Jaroslav Šilhavý věří, že jeho tým před vyprodanými tribunami střelecké trápení prolomí. I když výkony Slavie nejsou ideální, sešívaní mají šance, ale neproměňují je. A právě na koncovku se tým zaměřil i v trénincích. "Analyzujeme zápasy, ukazujeme klukům, jak to mohli udělat lépe. Hlavně aby si věřili, že to musí přijít. Pevně věřím, že to přijde už zítra," doufá kouč Slavie.

Klub z Edenu se má od čeho odrazit. Výkon APOELu po dvou vstřelených brankách vůbec nebyl ideální a Slavia svého soupeře poté k ničemu nepustila. "Výsledek 0:2 samozřejmě není lichotivý, ale zase to není takový rozdíl, který bychom nemohli dohnat. Když jsme druhý poločas u nich na ně vytvořili tlak, viděli jsme, že okénka tam byla, že cesta vedla přes aktivitu," všiml si Šilhavý.

Přesto Slavia nemůže očekávat, že APOEL v zápase nebude hrozit. "Nemyslím si, že by APOEL chtěl tady jen bránit celý zápas. Určitě si budeme muset dávat pozor na rychlé protiútoky, jejich hrotový hráč De Camargo je velice nebezpečný. Musíme hrát s organizací a věřím, že i tak lze vstřelit góly. Ne vždy to je úplně jednoznačné, že čím víc útočníků, tím víc gólů," upozornil Šilhavý.

A potvrzují to i slova trenéra APOELu Jorgose Donise. "Musíme být obezřetní. Děláme chyby v rozehrávce a v prvním zápase jsme ztráceli hodně míčů. Je třeba to zvládnout psychicky a mým přáním je, abychom dali gól," řekl kouč loňského účastníka osmifinále Evropské ligy.

Předpokládané sestavy

Slavia: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil – Souček, Rotaň – Stoch, Hušbauer, Danny – Škoda
APOEL: Waterman - Milanov, Rueda, Carlao, Lago - Morais, Vinícius - Efrem, Ebecilio, Aloneftis - De Camargo.

I proto trenér Slavie nejspíš od začátku nenasadí dva útočníky. "Třeba k tomu dojde v průběhu zápasu. Teď spolu hráli, tedy ne od začátku, a nebylo to úplně ono, přesto jim věříme. Ale v takovém zápase proti takovému mužstvu to nemůžeme úplně otevřít a bezhlavě útočit," uvedl Šilhavý.

Slavii by mělo pomoci, že se do její sestavy vrátí uzdravený Danny. "Na 99,9 procenta by měl nastoupit. Danny je velmi zkušený hráč, kvůli takovým zápasům jako zítra tady je. Věřím, že může být třeba rozhodujícím faktorem zítřejšího zápasu," přeje si Šilhavý.

Pokud Slavia v odvetě uspěje a postoupí do základní skupiny, získá také prémii téměř 385 milionů korun. V opačném případě už mají sešívaní alespoň zajištěn podzim v základní skupině Evropské ligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články