Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň začne cestu za třetím postupem do Ligy mistrů v Bukurešti

Bukurešť - Na neoblíbené rumunské půdě vstoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do kvalifikace milionářské soutěže. V úvodním zápase 3. předkola změří síly s celkem FCSB, někdejší Steauou. Úspěšného trenéra Pavla Vrbu čeká obnovená premiéra na lavičce Západočechů. 

Fotbalisté Viktorie Plzeň se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Třiapadesátiletý kouč dovedl klub do základní skupiny Champions League v letech 2011 a 2013. Nyní se Viktoria poprvé představí v nemistrovské fázi soutěže.

Druhý celek uplynulé sezony české ligy však bude postrádat několik opor. Kapitána Romana Hubníka nepustí do hry svalové zranění a dalšího stopera Lukáše Hejdu zase červená karta z posledního pohárového duelu s Austrií Vídeň. Nejistý je rovněž start krajního obránce Davida Limberského. Po operaci jsou mimo nominaci brankář Matúš Kozáčik a záložník Jan Kovařík.

Plzeň na národním stadionu v Bukurešti hrála už loni ve skupině Evropské ligy s Astrou Giurgiu a remizovala 1:1. "Čeká nás těžký soupeř. Rumunské celky už několikrát česká mužstva potrápily. Viděli jsme je už v soutěžních zápasech, jsou velmi dobří v útočné fázi, rychlostně vybavení. Pro nás je ovšem cílem hrát skupinu, takže pokud se nám to podaří už postupem přes Steauu, budeme hodně spokojeni," prohlásil Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň se v Bukurešti připravuje na duel s FCSB

S českým soupeřem má čerstvou zkušenost i FCSB. Šestadvacetinásobný rumunský mistr, který kvůli udělení licence musel od nové sezony upustit od tradičního názvu Steaua, loni vyřadil ve třetím předkole LM pražskou Spartu.

"Z pěti soupeřů, které jsme mohli dostat, je Plzeň nejpřijatelnější. To však neznamená, že jsme favorité na postup. Očekáváme dvě těžká střenutí. Viktoria je silným týmem, jenž hrál dvakrát skupinu Ligy mistrů," řekl kouč FCSB Nicolae Dica.

Západočeskému týmu se nepovedl závěr přípravy a na soustředění v Rakousku padl ve všech třech utkáních. Naposledy musel skousnout porážku v úterní generálce s Watfordem. Naopak FCSB vyhrál oba úvodní duely v rumunské lize. "Každá prohra je nepříjemná, ale to byla příprava a teď nás čeká ostrý zápas," uvedl záložník Milan Petržela.

"Máme respekt k soupeři, ale nemáme přehnané obavy. Jsou to stejní hráči jako my, a když budeme hrát svou hru, mohli bychom uhrát dobrý výsledek," dodal bývalý reprezentant.

Předpokládané sestavy:

FCSB: Nita - Enache, Balasa, Larie, Morais - Pintilii, Popescu - Teixeira, Budescu, Tanase - Alibec.

Plzeň: Bolek - Limberský, Řezník, Hájek, Havel - Hrošovský, Živulič - Petržela, Kolář, Zeman - Krmenčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články