Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia vstoupí do milionářské loterie, proti Bate je mírným favoritem

Praha - S cílem vyhrát a nejlépe neinkasovat zahájí fotbalisté Slavie honbu za druhým postupem do základní skupiny Ligy mistrů v klubové historii. Český šampion musí na kýžené cestě přejít přes dvě předkola a prvním soupeřem bude běloruský Bate Borisov. Ve vyprodaném Edenu se pokusí získat náskok před odvetou, která je na programu příští středu. Textový on-line přenos sledujte od 19:00 na webu ctsport.cz.

Sport
zdroj: ČT4

Pražané si dosud zahráli skupinu prestižní soutěže jen jednou. Před deseti lety postoupili v kvalifikaci přes Žilinu a následně slavně vyřadili Ajax Amsterdam. Před rokem se po téměř sedmi letech vrátili do pohárů - v Evropské lize přešli přes dvě předkola, ale v tom závěrečném vypadli s Anderlechtem Brusel.

Nyní by se rádi opět představili v základní skupině. Čínští majitelé klubu po květnovém zisku titulu výrazně posílili kádr a přivedli hvězdy Dannyho, Halila Altintopa a Ruslana Rotaně. Pro bookmakery jsou sešivaní favoritem na postup. "Já to vidím padesát na padesát. Rozhodně bych nechtěl přehlížet sílu soupeře. Je to zkušený tým, který je každý rok v pohárech, jenže my chceme postoupit," řekl trenér Jaroslav Šilhavý.

Zatímco Slavia teprve vstoupí do nové soutěžní sezony, Borisov už má za sebou 2. předkolo, v němž po výsledcích 1:1 doma a 3:1 venku vyřadil Alaškert Jerevan z Arménie. Navíc hrál na domácí scéně během léta ligu i pohár. "Mají za sebou vícero soutěžních zápasů, ale my si s tím hlavu nelámeme. Věřím, že to nebude až taková velká výhoda. Nemělo by nás to nějak limitovat nebo vystrašit," pokračoval zkušený kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia se pokusí ve vyprodaném Edenu nakročit k postupu

Vršovický klub věří, že naváže na výkon z minulé neděle, kdy v přípravném duelu v Edenu porazil francouzské Nice 4:1, a vytvoří si do odvety náskok. "Určitě chceme doma nedostat gól, což je základ. Nejlépe vstřelit aspoň dva góly, to je ideální scénář," uvedl záložník Josef Hušbauer. "Bate bude čekat, budou chtít vstřelit branku na půdě soupeře a my musíme tomuhle předcházet. Líbilo by se mi, kdybychom neinkasovali a vyhráli," dodal Šilhavý.

Za možnou slabinu Borisova, který v roce 2011 ve skupině Ligy mistrů remizoval v Plzni 1:1 a doma s Viktorií prohrál 0:1, považuje defenzivu. "Prezentují se velmi dobře ve hře dopředu a mají rychlostně vybavené hráče. Oproti tomu si myslím, že nejsou vyzkoušení vzadu."

Při vstupu do sezony nebude moci pětapadesátiletý stratég počítat se zraněnými záložníky Janem Sýkorou a Jakubem Hromadou. Borisovu budou kvůli zdravotním problémům scházet zadáci Milunovič, Rios a Žavnerčik. "Naštěstí máme hráče, kteří je mohou nahradit. To, že jsme odsouzeni do role outsidera, vůbec nehraje roli. Nevidím důvod, proč bychom po postupu přes Alaškert neměli být sebevědomí," prohlásil trenér Alexandr Jermakovič.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Deli, Bořil - Ngadeu - Van Buren, Hušbaeur, Rotaň, Danny - Škoda.

Borisov: Sčerbickij - M. Voloďko, Jablonskij, Gajdučik, Poljakov - A. Voloďko, Dragun - Gordějčuk, Ivanič, Stasevič - Signěvič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články