Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Neapol přehrála Benficu 2:1, oba týmy však postupují do osmifinále

Lisabon - V přímém souboji o postup do osmifinále ze zamotané skupiny B se střetly dva vedoucí týmy. Hostující Neapol po bezbrankovém poločase rozhodla o výhře 2:1 góly Callejóna a Mertense, snížení Jimeneze v závěru přišlo z pohledu Benficy pozdě. Oba týmy postupují do osmifinále Ligy mistrů díky nezvládnutému zápasu Besiktase, který mohl Benficu v tabulce přeskočit. Istanbul totiž utrpěl debakl 0:6 s Dynamem Kyjev a čeká ho jen Evropská liga.

Utkání Benfica - Neapol
zdroj: Reuters autor: RAFAEL MARCHANTE

Besiktasi stačila jakákoli výhra k tomu, aby poprvé prošel ze skupiny do jarních bojů, ale zápas v Kyjevě mu ani trochu nevyšel. Už v 9. minutě inkasoval, ve 28. minutě pak stáhl v jasné šanci Beck unikajícího Gonzáleze a byl vyloučen. Domácí navíc proměnili penaltu.

A když chyboval Tošič a Bujalskij trefil odkrytou branku, bylo po šancích Besiktase. Přitom to bylo poprvé od roku 1997, co dalo Dynamo v Lize mistrů tři góly za poločas. Naposledy to bylo při památném hattricku Andreje Ševčenka na hřišti Barcelony.

Besiktas inkasoval ještě třikrát. Od 57. minuty dohrával v devíti poté, co druhou žlutou kartu dostal Aboubakar za to, že nakopl míč do diváků. Dynamo výhrou 6:0 vytvořilo nový rekord Ligy mistrů v podobě nejvyššího vítězství týmu, který skončil poslední ve své skupině.

Neapol s Benficou tak mohly dohrávat druhý poločas v klidu, protože už měly v podstatě jistotu postupu a hrály jen o prvenství ve skupině. To si nakonec zajistil italský celek zásluhou střídajícího Driese Mertense, který na jeden gól nahrál a druhý dal sám.

6. kolo základních skupin fotbalové Ligy mistrů, skupina B:

Dynamo Kyjev - Besiktas Istanbul 6:0 (4:0)

Branky: 9. Besedin, 30. Jarmolenko z pen., 32. Bujalskij, 45.+3 González, 60. Sydorčuk, 77. Júnior Moraes. Rozhodčí: Thomson - McGeachie, Mulvanny (všichni Skot.). ČK: 28. Beck, 57. Aboubakar (oba Besiktas). Diváci: 25 000.

Benfica Lisabon - Neapol 1:2 (0:0)

Branky: 87. Jiménez - 60. Callejón, 79. Mertens. Rozhodčí: Lahoz - Del Palomar, Devís (všichni Šp.). Diváci: 55 364.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články