Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeň předvedla proti Ludogorci sympatický výkon, s Ligou mistrů se ale loučí

Plzeň - České kluby se pro letošní sezonu s Ligou mistrů loučí. Poslední šanci na účast v hlavní fázi nevyužila Plzeň, která v odvetě s Ludogorcem remizovala 2:2. Viktoria se o místo v Champions League poprala svým nejlepším výkonem v letošní sezoně. Dvakrát vedla, nebyl jí uznán regulérní gól kvůli domnělému ofsajdu, ale z postupu se díky výhře 2:0 v úvodním zápase a klíčovým brankám Misidjana a Keserüho raduje bulharský mistr.

Michal Ďuriš v zápase s Ludogorcem
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Naděje pro Plzeň byly velké hned několikrát v zápase. Hlavní fázi Ligy mistrů se přiblížila hned v sedmé minutě. Viktorii v evropských pohárech konečně vyšla standardní situace - Petržela poslal přesný centr na bližší tyč na Ďuriše a ten pohotově zakončil z parádního voleje pravačkou na 1:0.

Jenže velké nadšení, že by Západočeši mohli nepříznivý vývoj dvojutkání zvrátit, vydrželo pouhých deset minut. Limberský byl ještě pozorný, když zachytil náběh Misidjana, jenže útočník Ludogorce se vzápětí vrátil před ofsajdovou linii. A to i proto, že Limberský reklamoval ruku při opětovném zpracování Cafúa, který vmžiku poslal míč znovu na svého parťáka z útoku. Misidjan se tak dostal před Kozáčika a v souboji jeden na jednoho zakončil přesně mezi nohama a srovnal na 1:1.

V tu chvíli bylo jasné, že se pro Plzeň naplnil černý scénář. Viktoria rázem musela vstřelit tři branky a přes všechnu agresivitu a presink se na kopačky hráčů Plzně do konce prvního poločasu vrátila křeč, která je provázela celým úvodem sezony.

Přitom už ve třetí minutě mohlo být zle. Od samostatného padesátimetrového úniku Cafúa zachránil Viktorii pouze hvizd píšťalky, který signalizoval milimetrový ofsajd. A do konce první půle se hráči Ludogorce nebezpečně projevili ještě několikrát, i ke cti plzeňských ale ne stoprocentními šancemi.

Největší šanci před změnami stran si ale vytvořila Plzeň. Petržela prodloužil na Ďuriše, který se dobře zorientoval a vypálil do šibenice. Brankář Stojanov ale s vypětím všech sil vytáhl střelu alespoň na břevno. Kopic už byl z dorážky bezmocný.

Plzeň se znovu účasti v Champions League přiblížila v druhé půli. Zvláště po hodině hry vystupňovala aktivitu a s míčem kombinovala přesně, navíc v mnohem větší rychlosti, než za poslední týdny i měsíce. A ze všeho nejvíc právě to byl recept na kompaktní tým bulharského mistra. Desetiminutová pasáž po odehrané hodině zápasu byla ze strany Plzně směrem dopředu nejlepší za velice dlouhou dobu.

Dosyta se to projevilo na dvou vstřelených brankách Plzně. Ta první přišla v 60. minutě, kdy se po střele Petržely dostal Bakoš k dorážce a poslal míč do odkryté sítě. Asistent sudího ale odmával ofsajd, byť útočník Plzně v postavení mimo hru nebyl, a branka tak neplatila. Viktorii ještě přesto vrátil naději o čtyři minuty později Matějů. Plzeňský obránce si výborně naběhl na centr z levé strany a zakončil hlavou na 2:1.

Definitivní konec pro Viktorii ale mohl na druhé straně znamenat průnik Wandersona, jehož náběh si Hejda s Hubníkem vůbec nepohlídali. Brazilský útočník obešel Kozáčika a zakončil, ale Matějů se fantasticky vrátil a ve skluzu míč zastavil.

Plzeň se v posledních dvaceti minutách zápasu snažila doslova docpat míč do brány. Zvláště díky bojovnému výkonu se ještě dostala do velkého závaru na malém vápně, ale žádný z útočníků se nedostal k přesnému zakončení.

V samotném závěru ještě na 3:1 mohl zvýšit Hejda, ale z bezprostřední vzdálenosti jen napálil Stojanova. A z velkého náporu Plzně také vyústila poslední branka zápasu - při protiútoku Ludogorce unikl Keserü a technickým obstřelem nádherně srovnal na 2:2.

Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad 2:2 (1:1)

Branky: 7. Ďuriš, 64. Matějů - 17. Misidjan, 90.+5 Keserü. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Yuste, Barbero Sevilla - Gómez, Estrada (všichni Šp.). ŽK: Hubník, Hořava, Ďuriš - Palomino, Jonathan Cafú. Diváci: 10 312. První zápas: 0:2, postoupil Razgrad.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (83. Kovařík), Hromada, Hořava (88. Baránek), Kopic - Bakoš, Ďuriš (84. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Ludogorec: Stojanov - Minev, Moti, Palomino, Natanael - Djakov (80. Campanharo), Sasha - Wanderson (85. Plastun), Marcelinho, Misidjan (76. Keserü) - Jonathan Cafú. Trenér: Dermendžijev.

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Odehráli jsme vynikající zápas s velmi dobrým začátkem. Škoda toho inkasovaného gólu (na 1:1), ale dnes jsem věřil, že jsem schopni dát čtyři góly. Do posledních minut jsme o postup bojovali. Dnešním zápasem jsme nastolili svou cestu. Hráči se přesvědčili, že je třeba hrát náročně. Byly tam pozitivní emoce, které potřebujeme. Je škoda, že jsme to nedotáhli alespoň k výhře." 

Georgi Dermendžijev (trenér Razgradu): "Byli jsme připraveni, že Viktoria bude hned chtít dát gól. To se stalo, ale my jsme mužstvo s charakterem a dali jsme taky gól, čímž jsme splnili cíl. Viktoria nám byla důstojným soupeřem, naše kluby mají podobnou historii. My jsme rádi, že jsme podruhé ve skupině Ligy mistrů. Po fotbalové stránce ale podle mě zápas neměl úroveň." 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články