Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kopic: Měli jsme štěstí, stačil jeden centr a jdeme dál

Baku - Za obrovské štěstí považují hráči Plzně postup přes Karabach do 4. předkola Ligy mistrů. Záložník Jan Kopic připustil, že se spoluhráči přežil vlastní smrt, ale pak nahrál na gól Michaelu Krmenčíkovi a ukázal tak ázerbájdžánskému soupeři, jak umí být fotbal krutý.

Jan Kopic
zdroj: FCVP autor: Ladislav Nussbauer

"Neskutečný pocit. Ještě tomu nevěřím. Strašná radost, asi největší v kariéře," popisoval své pocity Kopic. "Ke konci to přitom vypadalo hodně špatně. Přežili jsme vlastní smrt, kdyby nám tam dali z těch šancí gól, tak odpadneme úplně. Takhle stačil jeden centr a jeden gól a jdeme dál," hodnotil.

Karabach přitom za stavu 1:0 měl tři obrovské šance, když jeho hráči míjeli míče před prázdnou bránou. "Když to tam šlo po brankové čáře, tak jsem nevěřil, že to nedali. Nechápal jsem, jak to tam mohlo projít, aniž by to někdo z nich trefil. Asi tím trochu urazili fotbalového boha. Mohli nás dodělat, ale nedodělali," prohlásil plzeňský záložník.

Právě Kopic v 85. minutě našel centrem Krmenčíka, který hlavou srovnal a zařídil postup. "Viděl jsem Krmiho, že tam nabíhá spolu s Markem Bakošem. Křikl jsem si na Davida Limberského, aby mi přihrál. Hodil jsem si to na pravačku a nic jsem nevymýšlel. Střílený centr na branku a Krmi dobře zakončil," popisoval Kopic.

Ten se od přestupu z Jablonce v minulém ročníku trápil, ale na úvod nové sezony prokazuje své kvality. Nejprve otočil zápas s Jihlavou a nyní pomohl k postupu. "Zatím je to určitě moje nejdůležitější asistence. Když to tak vezmu, tak to byla naše jediná pořádná střela na branku za celý dvojzápas. A stačilo to na postup, příště už to ale stačit nemusí," dodal.

Ačkoli má nyní Plzeň jistou minimálně Evropskou ligu, Kopic stejně jako další hráči touží po Lize mistrů. "Věděli jsme, že když se postoupí, tak se splní první úkol. Přinese nám to klid do další práce. Ale to nám nestačí. Já když šel do Plzně, tak jsem chtěl titul, zahrát si v pohárech a v Lize mistrů. Dvě mety už jsem splnil, teď chci tu třetí," řekl Kopic.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články