Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň hraje o jistotu podzimu v pohárech, Karabach ale doma neprohrává

Baku - Utkání, které může fotbalové Plzni zajistit podzim v evropských pohárech. Viktoriáni se v odvetě třetího předkola Ligy mistrů představí na hřišti Karabachu, a pokud s ázerbájdžánským mistrem neprohrají a dají gól, budou nejprestižnější soutěž starého kontinentu zase o krok blíž. Přímý přenos sledujte od 18:20 na ČT sport a našem webu.

Michal Ďuriš v utkání proti Karabachu
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Západočeši by rovněž měli jistotu minimálně účasti v hlavní fázi Evropské ligy a také 146 milionů korun. "Samozřejmě si všichni uvědomujeme důležitost utkání. Můžeme udělat velký krok do Evropy a všichni ho chceme udělat," řekl trenér Roman Pivarník.

Český mistr si boj o postup zkomplikoval v domácím zápase, kdy měl sice nad Karabachem převahu, ale gól nedal. Do odvety tak jdou oba týmy se stejnými šancemi. Pokud chce Plzeň postoupit, musí vyhrát nebo uhrát remízu se vstřeleným gólem.

Bezbrankový výsledek znamená prodloužení a případné penalty, které Plzni dlouhodobě nejdou. "Je to pořád padesát na padesát. Je to o prvním gólu. A pokud ho dáme my, tak oni budou muset dát dva. V tom je matematika jasná," řekl plzeňský kapitán Roman Hubník.

Plzeň ale čeká těžký úkol, jelikož Karabach doma neprohrává. Z posledních 37 soutěžních utkání jako hostitel nestačil pouze loni v listopadu na silný anglický Tottenham v Evropské lize. Doma ale dokázal remizovat s Monakem či Interem Milán a porazit Anderlecht nebo Bern.

V pěti domácích zápasech v předkole LM neprohrál ani jednou a inkasoval jediný gól. "Věřím, že doma oni víc vylezou a budou mít vzadu více okének. To by nám mohlo více vyhovovat," míní Hubník. "Když dáme gól, tak věřím, že postoupíme," dodal záložník Patrik Hrošovský.

Zatímco Karabach měl po prvním utkání volno, Plzeň hrála v sobotu první ligové kolo v Jihlavě. Mohlo by jí ale pomoci, že tam otočila skóre a vyhrála 2:1. Zvedla si tak střelecké sebevědomí po předchozích dvou bezbrankových remízách.

Chytil se zejména krajní záložník Jan Kopic, který byl u obou gólů. Trenér Pivarník navíc ve druhé půli vyzkoušel pro Plzeň netradiční rozestavení 3-5-2. Proti Karabachu ale nemůže využít stopera Jana Baránka, který byl v prvním utkání vyloučen a má distanc.

Předpokládané sestavy:

Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli - Dani Quintana, Míchel, Garajev, Richard Almeida, Reynaldo - Muarem.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Kopic, Kolář, Kovařík - Ďuriš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články