Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Real odvrátil vyřazení díky Ronaldově hattricku, dál jde i City

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid se pošesté za sebou dostali v Lize mistrů do semifinále. Dvoubrankové manko z prvního zápasu ve Wolfsburgu dokázal smazat hattrickem Cristiano Ronaldo. Mezi nejlepší čtyři postoupil i Manchester City, který porazil PSG 1:0.

Utkání Real - Wolfsburg
zdroj: Reuters

Real minulý týden v Německu prohrál 0:2, na San Bernabeu ale ztrátu vymazal už po 17 minutách. Dvěma góly v rozmezí 88 vteřin se o to postaral Ronaldo, který navíc v 77. minutě přidal z přímého kopu třetí gól a poslal Madrid do šestého semifinále v řadě.

Ronaldo si připsal pátý hattrick v Lize mistrů a vyrovnal tak rekord barcelonského rivala Lionela Messiho. V probíhajícím ročníku navíc zaznamenal 16 branek a od rekordu soutěže, který stanovil v sezoně 2013/14, dělí portugalskou hvězdu jediný zásah. Ronaldo je s 93 góly i nejlepším střelcem historie Ligy mistrů.

Manchester City sice vstoupilo do odvety mizerně, když Sergio Agüero neproměnil penaltu, domácí to ale nakonec mrzet nemuselo. V 76. minutě rozhodl o jejich vítězství Kevin de Bruyne.

Zatímco anglický celek poprvé postoupil do semifinále, PSG vypadlo ve čtvrtfinále už počtvrté za sebou.

Výsledky čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů

Real Madrid - Wolfsburg 3:0 (2:0)

Branky: 16., 17. a 77. Ronaldo. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Ronaldo - Arnold, Luiz Gustavo, Dante, Vierinha. Diváci: 80 000. První zápas: 0:2, postoupil Real.

Manchester City - Paris St. Germain 1:0 (0:0)

Branka: 76. De Bruyne. Rozhodčí: Velasco - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Fernandinho - Trapp, Pastore, Van den Wiel. Diváci: 43 000. První zápas: 2:2, postoupil Manchester.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články