Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ronaldo gólem a asistencí poslal Real do čtvrtfinále, postoupil i Wolfsburg

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid a Wolfsburgu se stali prvními čtvrtfinalisty Ligy mistrů. "Bílý balet" v odvetě osmifinále doma porazil AS Řím stejně jako v prvním duelu 2:0 a poprvé od roku 1987 prošel v dvojzápase přes italský celek. Také Wolfsburg potvrdil vítězství z úvodního utkání ze hřiště soupeře a po výhře 1:0 nad Gentem slaví první postup do čtvrtfinále.

Radost fotbalistů Realu Madrid
zdroj: AP autor: Francisco Seco

Real postoupil potřicáté z 31 pohárových dvojzápasů, v nichž vyhrál úvodní zápas venku. "Bílý balet" vstoupil do odvety před vlastními diváky aktivně, držel míč, ale nebezpečnější byl v první půli AS Řím, který měl dvě velké šance ke zdramatizování souboje. Jenže Džeko ve 14. i Salah v 28. minutě sami před brankářem Navasem mířili mimo.

Real soupeře přestřílel, ale většinou šlo o pokusy z dálky. Gólovou šanci měl až ve 34. minutě, kdy se sám před brankářem neprosadil nejlepší střelec historie soutěže Ronaldo.

Po změně stran hostující gólman vyrazil Jamesovu střelu, ale větší šanci měl opět AS Řím. Podruhé sám na Navase šel Salah, jenže znovu netrefil prostor mezi tyčemi. Zdramatizovat dvojutkání poté nedokázali ani Florenzi s Manolasem, které opět vychytal brankář Realu.

"V prvním zápase i dnes jsme měli plno šancí. Kdybychom si počínali chladnokrevněji v koncovce, mohl to být úplně jiný příběh. Odehráli jsme dva velmi dobré zápasy," řekl kapitán AS Florenzi.

Hosty neproměněné šance přišly hodně draho. V 64. minutě střídající Lucas Vázquez po třech minutách na hřišti poslal centr do vápna a nabíhající Ronaldo 90. gólem v Lize mistrů a třináctým v tomto ročníku poslal favorita do uklidňujícího vedení.

Hned za čtyři minuty si navíc portugalský kanonýr připsal asistenci a James Rodríguez střelou z úhlu zvýšil. V Lize mistrů skóroval poprvé od debutu v soutěži za Real předloni v září. Římanům nebyl souzený ani čestný úspěch, Perotti v závěru trefil jen tyč.

Real vyřadil italského soupeře poprvé po osmi dvojzápasech a vyšla mu odveta za osmifinále z roku 2008, kdy po dvou výhrách 2:1 postoupil AS Řím. Čtvrtfinále Ligy mistrů si zahraje pošesté za sebou.

Real Madrid - AS Řím 2:0 (0:0)

Branky: 64. Ronaldo, 68. James Rodríguez. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.). ŽK: Danilo - Zukanovič. Diváci: 76 654. První zápas: 2:0, postoupil Real.

Real: Navas - Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič (74. Jesé), Casemiro (84. Kovačič), Kroos - Bale (61. Lucas), James Rodríguez, Ronaldo. Trenér: Zidane.

AS Řím: Szczesny - Florenzi, Manolas, Zukanovič, Digne - Pjanič (46. Vainqueur), Keita (86. Maicon) - Salah, Perotti, El Shaarawy (74. Totti) - Džeko. Trenér: Spalletti.

Gent dvěma góly v závěru úvodního utkání doma snížil ztrátu na 2:3, v odvetě ve Wolfsburgu měl ale k postupu hodně daleko. Německý celek s přehledem kontroloval náskok a soupeře, který prohrál předchozí tři venkovní utkání, nepouštěl do šancí.

Naopak do uklidňujícího vedení mohl domácí "Vlky" poslat Guilavogui a po změně stran Luiz Gustavo, oba ale vychytal brankář Sels. Definitivní rozhodnutí tak přišlo až v 74. minutě, kdy Draxler ze strany pronikl do vápna a připravil gól Schürrlemu, jenž umístil balon do odkryté branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wolfsburg - Gent

Přihrávající hráč přitom zápolil se zraněním nohy a po 25 minutách si musel vzít prášek proti bolesti. "Během přestávky se mě trenér ptal, jestli to půjde. S práškem na bolest to bylo mnohem lepší a nakonec nám to vyšlo," uvedl Draxler.

Wolfsburg se stal šestým německým klubem, který postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů. "Projít do čtvrtfinále je pro náš klub senzací. Před sezonou jsme se na něco takového ani neodvážili pomyslet," řekl ředitel Wolfsburgu Klaus Allofs.

Wolfsburg - Gent 1:0 (0:0)

Branka: 74. Schürrle. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.). Bez karet. Diváci: 23.475. První zápas: 3:2, postoupil Wolfsburg.

Wolfsburg: Casteels - Träsch, Knoche, Dante, Rodríguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - Arnold (83. Vieirinha), Draxler (78. Caligiuri), Schürrle (89. Schäfer) - Kruse. Trenér: Hecking.

Gent: Sels - Rafinha (78. Foket), Nielsen, Gershon, Asare - Milicevic, Dejaegere, Renato Neto, Kums, Matton (68. Seif) - Simon (70. Coulibaly). Trenér: Vanhaezebrouck.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy