Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Chelsea chce zachránit sezonu, PSG konečně ovládnout Ligu mistrů

Londýn - Zpackanou sezonu v domácí lize může Chelsea stále zachránit v FA Cupu a hlavně v Lize mistrů. Potřetí v řadě čeká londýnský klub odveta vyřazovací části na domácí půdě proti PSG. Pařížský celek přitom konečně chce soutěž vyhrát a zdá se, že letos je v doposud nejlepší formě. Ve druhém utkání osmifinále bude chtít Benfica stvrdit nečekaný postup v Petrohradu. Utkání Chelsea-PSG sledujte v on-line textovém přenosu od 20:45 na našem webu.

Diego Costa z Chelsea se snaží zastavit Ángela di Maríu z Chelsea
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Adam Davy

PSG odehrálo první duel lépe, na vedoucí trefu Zlatana Ibrahimovice sice před pauzou odpověděl John Obi Mikel, ale v 78. minutě rozhodl o těsné výhře aktivnějších Pařížanů střídající Edinson Cavani.

"Potvrdili jsme, že jsme dobrým týmem, i když pár věcí šlo udělat lépe. Jedeme do Londýna hrát svůj fotbal, pokud budeme dělat něco jiného, nastanou problémy. Vyřazení z Ligy mistrů by pro nás znamenalo malou katastrofu," uvedl záložník PSG Marco Verratti.

Soupeři se ve vyřazovací fázi utkávají třetí sezonu po sobě a v obou předchozích případech rozhodl vyšší počet gólů vstřelených venku. Loni prošel dál francouzský mistr, který na Stamford Bridge vybojoval po prodloužení postupovou remízu 2:2.

Varováním je ale pro PSG předchozí rok, kdy sice doma zvítězil dokonce 3:1, ale na půdě Chelsea prohrál 0:2 a vypadl. Londýnské mužstvo se pod nizozemským trenérem Hiddinkem zvedlo a v anglické lize ještě neprohrálo, přesto je až na desátém místě.

"Jsme outsideři i vzhledem k tomu, jakou sezonu Chelsea prožívá. Sice jsme si teď trochu zvýšili sebevědomí, ale favoritem je PSG," prohlásil Hiddink. "Musíme být od začátku středečního zápasu rozzlobení, ale zároveň dávat pozor. Hráči musejí být plně koncentrovaní, protože soupeř takového kalibru vás lehce potrestá," dodal dočasný nástupce odvolaného Josého Mourinha.

Petrohrad se proti Benfice spoléhá na domácí formu. Hráči Zenitu na svém stadionu v této sezoně Ligy mistrů vyhráli všechny tři zápasy s celkovým skóre 7:2. Navíc v Rusku ještě v sedmi zápasech portugalskému soupeři nepodlehli.

"V odvetě máme výhodu v našich fanoušcích. Jsem si jistý, že bude vyprodáno a diváci vytvoří skvělou atmosféru, která nám pomůže," řekl trenér Zenitu André Villas-Boas. "Věříme si, že dáme potřebné góly. Čtvrtfinále Ligy mistrů je náš sen a byla by to obrovská událost pro ruský fotbal," doplnil portugalský kouč.

Lisabonský tým, kterému těsný domácí triumf zajistil až v nastavení útočník Jonas, vyhrál 17 z posledních 18 soutěžních utkání a v tomto ročníku LM zatím skóroval v každém zápase. "Bude to znovu hodně těžké. Máme jen minimální výhodu, ale přesto je to výhoda. Uděláme všechno, abychom postoupili do dalšího kola," upozornil záložník týmu Benfica Nicolás Gaitán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články