Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Real chce proti AS stvrdit postup a ukončit italské prokletí

Praha - Fotbalisté Realu Madrid dlouhých 28 let nepostoupili přes italského soupeře, ale nyní mají velkou šanci toto prokletí na devátý pokus zlomit. V odvetě osmifinále Ligy mistrů budou doma hájit vedení 2:0 z úvodního duelu. A to v době, kdy na Santiago Bernabeu drtí jednoho soupeře za druhým. Přímý přenos sledujte od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Slavící Cristiano Ronaldo a Gareth Bale
zdroj: EFE autor: Luca Piergiovanni

Real doma v posledních deseti zápasech nestačil jen v derby na Atlético, jinak dává v průměru pět gólů na utkání. V Lize mistrů pak doma z posledních 22 utkání prohrál jen loni se Schalke. A nyní si navíc proti Římanům může dovolit prohrát i o gól.

"V Římě jsem uhráli velmi dobrý výsledek a důležité bylo, že jsme tam nedostali gól. Jde ale o nepříjemného soupeře, proto nesmíme v odvetě nic podcenit," řekl kouč Realu Zinedine Zidane. "V prvním utkání jsme do toho dali všechno, ale neměli jsme štěstí. Věřím, že nás to do budoucna posune. Ale výsledek nám do odvety moc šancí nedává. Nevzdáváme to však," přidal kouč AS Řím Luciano Spalletti.

Realu sice bude kvůli zranění chybět útočník Karim Benzema, ale do sestavy se vrací Gareth Bale. A trenér Zidane se může opřít o Cristiana Ronalda, který dal v posledních 19 zápasech 26 gólů a většinu z nich v domácím prostředí.

"Ronaldo je světový hráč a dělá si, co chce. Může skórovat odkudkoli a kdykoli. Navíc se vrací Bale, takže na křídlech bude Real velmi silný. My ale máme hráče, kteří si s nimi dokážou poradit. A když dáme brzy gól a rozhodíme je, můžeme uspět," prohlásil záložník AS Řím Diego Perotti.

Sport
zdroj: ČT4

Také Wolfsburg má blízko k historickému postupu do čtvrtfinále, protože v prvním duelu vyhrál na hřišti Gentu 3:2. Belgickému celku se navíc v posledních zápasech příliš nedaří a v Lize mistrů dosud venku neuhrál výsledek, který by mu nyní zaručil postup. Tedy výhru o dva góly či 4:3 a vyšší.

"Nám sebevědomí nechybí, protože jsme teď uhráli v bundeslize dobré výsledky. Víme, že souboj s Gentem ještě není rozhodnutý, ale pokud budeme hrát jako v posledních zápasech, tak nepochybuji, že postoupíme," prohlásil sportovní ředitel německého klubu Klaus Allofs.

Gentu však dodalo víru v postup to, jak se dokázal v prvním utkání vypořádat s třígólovým mankem a v poslední desetiminutovce alespoň dvěma góly snížil. "Když jsme prohrávali 0:3, tak si každý myslel, že odveta bude jen formalita, ale dvěma góly jsme se ještě postarali o to, že to bude zajímavé. Nesmíme však dostat gól. Pak už by to pro nás bylo smrtelné," řekl brankář Matz Sels. "Pokud povedeme 1:0 deset minut před koncem, tak se může stát cokoli," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články