Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pellegrini obětoval FA Cup. Šetřit tým bylo v Kyjevě klíčové, zdůraznil

Kyjev - Po nedělním debaklu 1:5 v osmifinále Anglického poháru na půdě Chelsea sklidil trenér fotbalistů Manchesteru City Manuel Pellegrini ostrou kritiku, nechal totiž odpočívat drtivou většinu hráčů základní sestavy a nasadil nezkušené mladíky. Právě tento krok však chilský kouč považoval za klíčový pro středeční výhru 3:1 v úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě Dynama Kyjev, po kterém jeho tým nakročil k premiérovému postupu do čtvrtfinále.

Manuel Pellegrini se svými svěřenci
zdroj: ČTK/AP

"V téhle profesi vždy schytáte kritiku, pokud nevyhrajete. Ale myslím, že pro trenéry je důležité umět přijímat správná rozhodnutí. Snažím se respektovat všechny soutěže, ale v tomhle případě, kdy jsme měli k dispozici jen 13 hráčů, bylo rozhodnutí šetřit tým klíčové," hájil se Pellegrini.

"Bohužel jsme nemohli pokračovat v Anglickém poháru, ale myslím, že to bylo důležité pro tenhle zápas v Kyjevě. Velmi to ovlivnilo způsob, jakým jsme hráli, že jsme hráli s takovou intenzitou," doplnil dvaašedesátiletý trenér, který po sezoně v Manchesteru skončí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dynamo Kyjev - Manchester City

Rozloučit se může minimálně premiérovým postupem do čtvrtfinále, kam se City po triumfu v Kyjevě výrazně přiblížili. "Myslím, že každou sezonou se trochu zlepšujeme. Měli jsme smůlu, že jsme v minulých dvou ročnících dostali Barcelonu, protože každý ví, jak těžké je hrát proti nejlepšímu týmu světa," podotkl Pellegrini.

Zápas dvou fází

City v Kyjevě vedli 2:0 po poločase, Dynamo po pauze snížilo, ale závěrečné slovo měl v poslední minutě hostující Yaya Touré. "Zápas měl dvě fáze. V první půli jsme dali dva góly a měli ještě další šance. Po přestávce se Dynamo hodně zlepšilo, snížilo a pak nás klíčovým zákrokem podržel Joe Hart. Dynamo mohlo srovnat, ale místo toho jsme naštěstí přidali třetí gól," pochvaloval si Pellegrini.

Na hře Dynama bylo vidět, že nastoupilo k prvnímu soutěžnímu utkání od 9. prosince. "Samozřejmě dlouhá zimní pauza hrála svou roli, ale jsem rád, že hráči nehodili ručník do ringu, snažili se změnit obraz hry a bojovali až do konce," uvedl trenér Dynama Serhij Rebrov.

"Bohužel tuhle porážku jsme si kvůli našim chybám zasloužili. Bylo zřejmé, že naši hráči jsou až příliš nervózní, a to se zlepšilo až ve druhé půli. Cením si toho, že jsme dokázali změnit obrázek hry, ale vítězství City bylo zasloužené. Silně nám chybí zkušenosti na téhle úrovni," dodal Rebrov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články