Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Probere City kyjevská mise? Zvládne PSV osmifinále LM i bez kapitána?

Praha - Manchester City ovládl dva z minulých čtyř ročníků Premier League, v Lize mistrů ale stále čeká na výraznější úspěch. Po předchozích dvou sezonách, v nichž pokaždé ztroskotal v osmifinále na Barceloně, tentokrát cítí ambiciózní klub velkou šanci na postup. V cestě mu stojí Dynamo Kyjev. V druhém duelu přivítá PSV Eindhoven předloňského finalistu soutěže Atlético Madrid. Odvety jsou na programu 15. března.

Radost Sergia Agüera a Davida Silvy
zdroj: imago sportfotodienst

V Kyjevě se Manchester pokusí zapomenout na nepodařené dva týdny, během nichž prohrál klíčové domácí zápasy anglické ligy s konkurenty o titul Leicesterem a Tottenhamem a o víkendu vysoko 1:5 v osmifinále Anglického poháru na hřišti Chelsea. Kritiku sklidil především po sezoně končící trenér Manuel Pellegrini, jenž šetřil většinu opor a nasadil nezkušené mladíky.

"Musíme jít do zápasu v Kyjevě jako mužstvo, které si věří, že může vyhrát celou Ligu mistrů. Jinak nemá smysl ve středu nastupovat. V téhle soutěži jsou nejlepší z nejlepších, a pokud nejste v tom nejlepším rozpoložení, prohrajete. Věřím, že konečně prolomíme bránu osmifinále," řekl brankář City Joe Hart.

Mezi tyčemi Dynama proti němu bude nejspíš stát jednačtyřicetiletý Olexandr Šovkovskij, který je třetím nejstarším hráčem v historii soutěže a pamatuje poslední účast kyjevského celku v osmifinále ze sezony 1999/2000 i postup do semifinále o ročník dříve přes Real Madrid.

"Tehdy jsme měli tým, který mohl porazit každého. Teď jsme outsider, stojí proti nám mužstvo plné světových hvězd. Ale v poslední době mají City své problémy a můj pocit je takový, že přes ně můžeme přejít," uvedl.

Zajímavosti k zápasu Dynamo Kyjev - Manchester City

- oba týmy se před 5 lety potkaly v osmifinále Evropské ligy a po výsledcích 2:0 doma a 0:1 venku postoupilo Dynamo

- Dynamo je v osmifinále LM poprvé od sezony 1999/00

- Dynamo v pohárech doma 9x za sebou neprohrálo

- Dynamo prohrálo jen 2 z 13 domácích utkání s anglickými soupeři

- Manchester prohrál všechny tři dosavadní dvojzápasy v LM a usiluje o první postup do čtvrtfinále

- kouč Manchesteru Pellegrini může postoupit do čtvrtfinále s třetím týmem, předtím se mu to povedlo s Villarrealem a Málagou

PSV Eindhoven se bude muset proti Atléticu obejít bez kapitána a kanonýra Luuka de Jonga, který nastřílel v této sezoně za klub 23 branek. Pětadvacetiletý útočník nemůže hrát kvůli karetnímu trestu.

Sport
zdroj: ČT4

"Nemyslím si, že máme příliš velké šance, ale samozřejmě chceme jít dál. Atlético dokáže konkurovat Realu a Barceloně, dostává málo gólů, takže to bude velká výzva," řekl De Jong, jehož celek ve skupině doma porazil Manchester United, CSKA Moskva i Wolfsburg. "Po zápasech s United a Wolfsburgem někteří hráči sotva chodili. Totéž musíme zopakovat nyní."

Atlético by rádo navázalo na výhru 3:0 na hřišti PSV ze sezony 2008/09. "Říká se, že rozhoduje až druhé utkání, ale já s tím úplně nesouhlasím. Podle mě je první utkání docela rozhodující, protože určuje, jakým způsobem budete hrát odvetu. Takže půjdeme v Nizozemsku tvrdě za vítězstvím," uvedl obránce Atlética Diego Godín.

Zajímavosti k zápasu PSV Eindhoven - Atlético Madrid

- v obou dosavadních vzájemných zápasech v základní skupině LM v sezoně 2008/09 vyhrálo Atlético, na hřišti PSV zvítězilo vysoko 3:0

- Eindhoven je ve vyřazovací části LM poprvé od sezony 2006/07

- Eindhoven v posledních 3 soutěžních zápasech neinkasoval

- Eindhoven prohrál jediný z posledních 21 soutěžních zápasů

- Atlético prohrálo všechny 4 pohárové dvojzápasy s nizozemskými soupeři

- Atlético vyhrálo jen 2 z posledních 7 soutěžních utkání

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články