Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Postoupí dalších pět týmů? Blízko osmifinále je i Juventus nebo Atlético

Praha - Liga mistrů může poznat dalších pět účastníků jarního osmifinále. Do vyřazovacích bojů mohou postoupit finalista minulého ročníku Juventus Turín, Paris St. Germain, Manchester United, Benfica Lisabon a Atlético Madrid. Z duelu Juventusu s Manchesterem City nabídne náš web od 20:45 on-line textovou reportáž.

Radost Antoina Griezmanna
zdroj: AP autor: Francisco Seco

Finalista minulého ročníku Juventus Turín sice v předešlých dvou zápasech s Mönchengladbachem jen remizoval, přesto je krůček od vyřazovací fáze. "Stará dáma" si zajistí osmifinále v případě triumfu nad již jistým postupujícím Manchesterem City, a když v souběžném duelu skupiny D nezvítězí Sevilla v Německu, postoupí Juventus, i pokud prohraje.

V prvním vzájemném duelu v Manchesteru zvítězili Turínští 2:1. "Máme první mečbol před svými fanoušky a naším jednoznačným cílem je postoupit už teď. Dostali jsme se do dobré formy, o víkendu jsme porazili AC Milán a chceme to potvrdit výhrou nad City," řekl obránce Giorgio Chiellini.

Zajímavosti k zápasu Juventus Turín - Manchester City

- Juventus je jedním z 5 neporažených týmů v soutěži

- Juventus neprohrál v pohárech 15 domácích zápasů za sebou

- Juventus prohrál jediný z posledních 10 zápasů

- Manchester přišel sobotní porážkou 1:4 s Liverpoolem o 9 zápasů trvající neporazitelnost

Nejblíže k postupu má Atlético. Finalistovi z předminulé sezony stačí proti Galatasarayi Istanbul uhrát remízu, což by se mu podle statistik mělo podařit, protože v pěti vzájemných zápasech ještě neprohrál. Vedoucí tým tabulky Benfica Lisabon postoupí v případě vítězství na hřišti nováčka z Astany, a pokud Atlético neprohraje, může si portugalský celek dovolit i remízu.

Manchester United sice na úvod skupiny prohrál s PSV Eindhoven 1:2, ale od té doby získal sedm bodů a proti stejnému soupeři může ve středu v případě vítězství vybojovat postup. Dobrou zprávou pro "Rudé ďábly" je fakt, že se do tréninku zapojili Rooney, Martial a Fellaini.

"Začali jsme sice skupinu porážkou, ale pak jsme začali sbírat body. Jsme jen malý krůček od postupu a chceme ho vybojovat co nejdřív," řekl brankář David De Gea. Zápas bude opět prestižnější pro domácího útočníka Memphise Depaye, který v létě přišel do United právě z Eindhovenu.

Zajímavosti k zápasu Manchester United - PSV Eindhoven

- Manchester neprohrál posledních 8 domácích zápasů v pohárech (z toho 7 výher)

- Manchester vyhrál 5 z 6 domácích zápasů s nizozemskými soupeři, v posledním ale podlehl Ajaxu Amsterodam

- PSV naposledy vyhrál venku v LM v listopadu 2007 na půdě CSKA 1:0

- PSV je 6 soutěžních zápasů neporažen

Paris St. Germain minule na hřišti Realu Madrid utrpěl zatím jedinou porážku v sezoně, i tak má ale postup na dosah. Potřebuje vyhrát na půdě posledního Malmö, remíza by mu stačila v případě, že Šachtar Doněck neporazí Real Madrid.

Speciální zápas čeká kanonýra PSG Zlatana Ibrahimovice, který se v Malmö narodil a začal tam profesionální kariéru. "Máme s klubem mimořádný vztah, protože jsme stále v kontaktu. Ale teď reprezentuji PSG, takže udělám vše pro výhru PSG a pro to, abych dal góly," řekl Ibrahimovic. Hosté nastoupí v dresech s nápisem "Je suis Paris", připomínajícím oběti teroristických útoků ve francouzské metropoli.

Real už v minulém kole slavil postup, ale vinou slabších výkonů a především víkendového domácího debaklu 0:4 s Barcelonou nevládne v klubu dobrá nálada. Vedení sice podrželo kritizovaného kouče Rafaela Beníteze a odmítlo spory či možný odchod hlavní hvězdy Cristiana Ronalda, i tak ale panuje v Realu napjatá atmosféra. Částečně uklidnit by ji mohla výhra na půdě Šachtaru, kde však budou chybět zranění Ramos a Marcelo. "To nejdůležitější, co teď musíme udělat, je co nejrychleji zvednout náladu v týmu. Máme povinnost vůči našim fanouškům získat v dalším zápase tři body," prohlásil Benítez.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články