Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Fotbal o všechno. Arsenal jde proti rozjetému Bayernu

Praha - Arsenal čeká utkání o přežití v sezoně Ligy mistrů. Po dvou překvapivých porážkách nutně potřebuje doma zvítězit, aby si zachoval reálnou šanci na postup ze skupiny F. Jenže proti týmu s Petrem Čechem se postaví Bayern Mnichov, jenž má momentálně nejlepší formu v Evropě a vyhrál posledních 12 soutěžních zápasů. Přímý přenos utkání i s předzápasovým studiem sledujte na ČT sport a našem webu od 20:15.

Hráči Bayernu slaví gól do sítě Arsenalu
zdroj: Isifa/EPA

Německý mistr má skvostnou aktuální bilanci. Od Superpoháru s Wolfsburgem, kdy prohrál na penalty, všechno vyhrál. V bundeslize devět zápasů při skóre 29:4, další výhru si připsal v Německém poháru a dvě v Lize mistrů při skóre 8:0. Jeho hráči dávají v průměru 3,3 gólu na utkání. Stará se o to zejména polský kanonýr Robert Lewandowski, který v posledních sedmi duelech včetně reprezentace nastřílel 15 branek.

V Arsenalu se však této výzvy neobávají a věří, že zopakují skvělý výkon z nedávného zápasu s Manchesterem United, který po vynikající první půli vyhráli 3:0. "Když zopakujeme výkon ze zápasu s Manchesterem, můžeme uspět. Ten zápas byl pro nás velkou vzpruhou," řekl Petr Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na úterní zápasy Ligy mistrů

Reprezentační gólman by si měl odbýt premiéru v brance Arsenalu v Lize mistrů. V předchozích duelech s Dinamem Záhřeb a Olympiakosem dostal přednost David Ospina a podepsal se pod prohry, za což byl hodně kritizovaný trenér Arséne Wenger.

"První zápas za Arsenal v Lize mistrů a hned s Bayernem. Vyšlo to pěkně. My potřebujeme vyhrát, nebo minimálně neprohrát, abychom dál měli šanci na postup. Utkáme se s týmem, který je favoritem na celkové vítězství v Lize mistrů. Určitě nás nečeká nic lehkého, ale jsme v situaci, kdy to musíme zvládnout," dodal Čech.

To Bayern by se v případě výhry už výrazně přiblížil postupu. Na třetí úspěch pomýšlejí také v Petrohradu, který ve skupině H hostí zraněními zdecimovaný Lyon. Ruskému celku by navíc v případě výhry pomohlo, kdyby Valencie zároveň porazila Gent, pak by již mohl pomalu připravovat oslavy postupu, jelikož by měl osmibodový náskok.

Zranění největší hvězdy trápí také Barcelonu, která se musí v Borisově nadále obejít bez Lionela Messiho. V posledních zápasech ho však skvěle zastupuje Neymar, který o víkendu nastřílel čtyři branky a formu bude chtít ukázat i v Bělorusku.

Chelsea potřebuje proti Dynamu Kyjev bodovat

Ve velmi dobré pozici je také Porto, které má ve skupině G čtyři body a čeká ho duel s outsiderem Maccabi Tel Aviv. Pro izraelský tým bude velkou výzvou dát alespoň jeden gól, jelikož Porto doma v portugalské lize neinkasovalo už 1295 minut a v roce 2015 na Estádio Dragao dostalo jen dva góly. Jeden od Bayernu a jeden od Chelsea v Lize mistrů.

Právě Chelsea po minulé prohře 1:2 v Portu potřebuje bodovat na hřišti Dynama Kyjev, které má stejně jako Porto čtyři body. Statistika ale hovoří proti londýnskému celku, protože v LM vyhrál venku jen dvě z posledních devíti utkání.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články