Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ščasný: Rozhodčí byl tragický, hrubě ovlivnil utkání

Praha - Sparta dlouho držela velkou naději na postup přes favorizované CSKA, a dokonce vedla 2:0. Jenže ruský vicemistr se vrátil do zápasu a v klíčovém okamžiku dostal za nešetrný zákrok Marek Matějovský červenou kartu. Jeho protivník Mário Fernandes však do souboje šel podobným způsobem a měl zřejmě také být potrestán. Podle Ščasného však Matějovský za skluz neměl být vůbec vyloučen a rozhodčí tak prý hrubě ovlivnil zápas.

Zdeněk Ščasný při utkání proti CSKA
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Rozdělme náš výkon a výkon rozhodčího, který hrubě ovlivnil utkání. Z mého pohledu byl rozhodčí tragický. Nám dával karty, jim neodpískal penaltu," řekl Ščasný, jehož tým nevyužil slibnou remízu 2:2 z Moskvy.

Kouč Sparty nesouhlasil s červenou kartou, kterou Matějovský dostal v 64. minutě za skluz proti Máriu Fernandesovi. "Vyloučení Matějovského podle vyjádření lidí, kteří to viděli v televizi, bylo neadekvátní," uvedl Ščasný. "Takových soubojů v zápase byly mraky. Šli tam oba stejně, to mu vůbec nebudu vytýkat, navíc naprosto evidentně zahrál míč," upozornil trenér, který požadoval penaltu za stažení střídajícího Davida Lafaty za stavu 2:2.

Sparťané vstoupili do zápasu skvěle a po 16 minutách vedli 2:0, jenže slibný náskok ztratili. "Začali jsme výborně třicet minut. Hráli jsme přímočaře dopředu. Představa, že to vydržíme hrát celých 90 minut, je ale opravdu naivní. Na posledních 15 minut jsme vypadli úplně a nabídli jsme snížení, ve druhé půlce dokonce vyrovnání," uvedl Ščasný.

Český vicemistr si prodlouží desetileté čekání na účast v základní skupině Ligy mistrů, podle Ščasného však byla Sparta favoritovi zcela vyrovnaným soupeřem. "Pocity jsou teď nepříjemné. Je tam frustrace u hráčů i u nás, protože jsme se přesvědčili, že se postoupit dalo. Hráli jsme s vynikajícím mužstvem, které je šest let pohromadě, my to máme v tomhle systému a rozestavení pár týdnů. Přesto jsme sehráli dva naprosto vyrovnané zápasy a v určitých pasážích jsme byli lepší," konstatoval Ščasný.

Sparta by si v případě postupu přes CSKA automaticky zajistila účast ve skupině Evropské ligy, o kterou nyní musí zabojovat ve čtvrtém předkole. "Sezona by byla někde jinde, protože bychom byli automaticky v pohárech. Teď je zklamání, zítra začíná nový den a musíme si počkat na (páteční) los a pokusit se dostat do Evropské ligy z play-off. Vliv a dopad na pár dní určitě ano, ale hráči jsou si vědomi, že se odehrál dobrý dvojzápas," uvedl Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články