Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Totální nespokojenost. Jsme lepší tým, než jsme předvedli, řekl trenér Maccabi

Tel Aviv - Fotbalisté Maccabi Tel Aviv podle jejich trenéra Slaviši Jokanoviče nepředvedli v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů s Plzní výkon, na který je od nich zvyklý. Kouč konstatoval, že jeho svěřenci při prohře 1:2 neplnili udělené pokyny. Trenéra Plzně Miroslava Koubka zase mrzí inkasovaný gól, jinak splnili jeho svěřenci pokyny téměř dokonale.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Někteří hráči jsou zvyklí na určitý systém hry, který ale na evropské zápasy nestačí. Někteří neposlouchali mé příkazy a dělali to, na co jsou zvyklí, místo toho, co by dělat měli. Proto jsem v poločase dvakrát střídal, protože nemám rád, když někdo maká, a jiný ne," vysvětlil stažení útočníka Edena Ben Basata a záložníka Dora Michy kouč izraelského týmu.

"Nemůžeme být vůbec spokojeni. Jsme lepší tým, než jsme předvedli. Pustili jsme Plzeň do dvou šancí, dostali dva góly a pak jsme to měli hrozně těžké. Udělali jsme změny, zlepšili jsme se a nebyli jsme daleko od vyrovnání, ale nestačilo to," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň

Ví, že teď čeká Maccabi náročná odveta v Plzni. "Budeme muset vyhrát na hřišti soupeře, a to ne jen tak nějakého. Budeme to mít těžké, ale nevzdáváme se," řekl. "Je možné postoupit, je to fotbal. Vstřelený gól nám dal šanci. Musíme ale být odvážní, předvést lepší výkon a využít našich příležitostí."

Izraelští novináři už Maccabi příliš nevěří

"Pokud se jim nepodaří v odvetě zázrak, tak Liga mistrů pro ně skončí," uvedla na svém webu televizní stanice Sport 5.

"Plzeň zlikvidovala naděje telavivského týmu. Úterní zápas měl být prvním opravdovým testem sezony a skončil velmi špatně," napsal list The Jerusalem Post. Maccabi ve 2. předkole LM vyřadilo maltský Hibernians po výsledcích 1:2 a 5:1 a Jokanovič před utkáním s Plzní řekl, že mužstvo musí hrát lépe. "To ale bylo jenom toužebné přání," konstatoval list.

Koubek chválil hráče za zvládnutí taktických pokynů

Trenér Koubek si cenil hlavně toho, že obrana Plzně neutralizovala kanonýra soupeře Erana Zahaviho. "Potvrdilo se, že domácí jsou v ofenzivě hbití, kreativní, dynamičtí a nebezpeční. Museli jsme zvládnout jejich útočnou sílu, to znamená je dobře pokrýt. Naše taktika byla nedovolit soupeři vnikání na kolmé přihrávky. Na to jsme se hodně připravovali. Ať už po zemi nebo nákopy za obranu," prozradil Koubek taktické plány, které předem usilovně tajil.

"Bylo zapotřebí být aktivní v bloku a hrát na brejky. Proto se dostali do sestavy hráči, kteří mají tyto schopnosti. Hlavně v prvním poločase se to podařilo dobře zrealizovat, když Mahmutovič a Petržela vstřelili góly. Takže to fungovalo," potěšilo Koubka.

Na závěrečném polevení Plzně a tlaku soupeře se podle něj projevily i náročné klimatické podmínky. "Souvisí to i s počasím. Malinko tam byl cítit úbytek sil a dostali jsme se pod tlak soupeře. Nicméně jsme dobře vzdorovali. Jen škoda, že jsme mohli nějaké situace vyřešit líp, protože oni hráli na velké riziko. Byla možnost se dostat ke třetímu gólu," dodal.

Po výhře 2:1 však ještě neoslavuje a ví, že odveta bude pořád náročná. "Nepochybně. Před zápasem jsem říkal, že to vidím padesát na padesát. Teď to jenom posunu na šedesát na čtyřicet. Vyjádřím jen mírný optimismus. Maccabi je hodně silný soupeř, ale zase to bude jiný zápas. Ale jako se domácí opřeli o vynikající publikum, tak v odvetě věříme v sílu našeho domácího prostředí," dodal třiašedesátiletý kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články