Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chelsea a Bayern mají slibně nakročeno. Potvrdí domácí formu?

Londýn/Mnichov - Fotbalisté Chelsea a Bayernu Mnichov touží ve středečních odvetách osmifinále Ligy mistrů potvrdit slibné výsledky z úvodních zápasů a výbornou domácí formu. Londýnský tým si ze stadionu Paris St. Germain přivezl remízu 1:1, Bayern hrál se Šachtarem Doněck rovněž nerozhodně 0:0. Přímý přenos zápasu Chelsea FC - Paris St. Germain vysílá ČT sport a náš web, druhý duel budeme sledovat v textové on-line reportáži.

Slavící hráči Chelsea
zdroj: imago sportfotodienst

Chelsea v Paříži příliš nenadchla a jen dvakrát vystřelila na branku. I tak díky Branislavu Ivanovičovi dala cenný venkovní gól, který jí pomohl k postupu i před rokem. Tehdy "Blues" dokonce na půdě PSG prohráli 1:3, ale na stadionu Stamford Bridge zvítězili 2:0 a postoupili do semifinále.

Lídr Premier League doma v pohárech nikdy s francouzským soupeřem neprohrál a z šesti zápasů udržel pětkrát čisté konto. Naopak Pařížané v předchozích pěti duelech v Anglii ani neskórovali. "Víme o kvalitě PSG i o úkolu, který před námi leží. Bude to jako finále a my jsme připraveni udělat všechno k postupu do dalšího kola," prohlásil obránce Chelsea Gary Cahill.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Chelsea - PSG

Zajímavosti před zápasem Chelsea FC - Paris St. Germain

- Chelsea si může zahrát 4. čtvrtfinále za posledních 5 sezon

- PSG usiluje o 3. postup do čtvrtfinále za sebou

- Chelsea drží sérii 8 soutěžních utkání bez porážky, PSG neprohrál dokonce 14x za sebou

- hráči Chelsea skórovali v posledních 18 domácích zápasech LM (naposledy se jim to nepovedlo v dubnu 2011 proti Manchesteru United)

- Chelsea společně s Portem ještě v této sezoně LM neprohrála

- PSG v předchozích 5 pohárových zápasech ještě nikdy neskóroval na půdě anglického soupeře

Bayern se ve Lvově nedokázal prokousat obranou Doněcku a navíc přišel o vyloučeného záložníka Xabiho Alonsa. Německý šampion ale zůstává jasným favoritem i kvůli úctyhodné domácí formě z této sezony, která čítá 15 výher z 16 soutěžních utkání a skóre 48:4.

"Záleží jen na vítězství a víme, co musíme udělat. Soupeř má extrémně rychlé útočníky, které nesmíme nechat rozeběhnout," upozornil trenér mnichovského mužstva Pep Guardiola. "Zápasy, kdy jde o všechno, máme rádi," přidal brankář Manuel Neuer, jenž doma ještě v tomto ročníku LM neinkasoval.

Přestože Šachtar dosud v Lize mistrů neporazil žádného německého soupeře, před odvetou se nevzdává. "Bayern si nemůže dovolit vypadnout tak brzo, zvlášť když se finále hraje v Berlíně. Pokusíme se zanechat co nejlepší dojem proti nejsilnějšímu týmu současnosti. Jsou lepší než my, ale ve fotbale neplatí logická pravidla a může se stát cokoliv," řekl kouč Mircea Lucescu.

Zajímavosti před zápasem Bayern Mnichov - Šachtar Doněck

- v prvním střetnutí na Ukrajině diváci viděli jen 9 střel (8 z nich vyslal Bayern), což je nejméně za celou tuto sezonu LM

- Bayern doma vyhrál 15 z 16 soutěžních zápasů v této sezoně (při skóre 48:4), v LM mnichovský celek zvítězil ve všech 3 zápasech bez inkasované branky

- Bayern vyhrál jediné z posledních 6 utkání ve vyřazovací fázi LM

- Šachtar je neporažen posledních 7 soutěžních zápasů

- Bayern doma v LM vyhrál všechny předchozí 3 zápasy s ukrajinskými protivníky

(vždy Dynamo Kyjev)

- Šachtar nikdy v LM nezvítězil nad německým soupeřem a v posledních 4 zápasech mu ani nevstřelil gól

- Šachtar v této sezoně LM vyhrál jen 2 ze 7 zápasů (2x porazil BATE Borisov, kterému dal 12 z celkových 15 gólů)

- pokud Šachtar skóruje, bude to jeho 100. vstřelený gól v LM a pro Bayern to bude 200. inkasovaný v historii soutěže

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články