Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Souboj druhých. Oplatí City Barceloně loňské vyřazení?

Manchester - Postoupí Manchester City poprvé v historii mezi nejlepší osmičku týmů? V cestě mu opět stojí Barcelona. Katalánský velkoklub anglického mistra před rokem přesvědčivě vyřadil. V Manchesteru zvítězil 2:0, na Nou Campu 2:1. Podrobnou textovou on-line reportáž přinese náš web od 20:45. Ve druhém úterním utkání Juventus Turín přivítá Borussii Dortmund.

Sport
zdroj: ČT4

V této sezoně většinu soupeřů Katalánců "děsí" hvězdní jihoameričtí útočníci Lionel Messi, Neymar a Luis Suárez. "My se jich nebojíme, do těchto zápasů člověk nejde se strachem z útočníků," upozornil kapitán City Vincent Kompany. "Jsou velmi speciálním týmem se skvělými hráči, ale to není nic nového, co by nás mělo trápit. Musíme všichni podat nejlepší možný výkon," doplnil belgický stoper.

Zatímco "Citizens" v sobotní ligové generálce rozstříleli Newcastle 5:0, svěřenci Luise Enriqueho doma nečekaně podlehli Málaze 0:1 a ukončili sérii jedenácti soutěžních výher. "Když prohrajete, bolí to a je těžké na to zapomenout. Ale budeme se snažit být v Manchesteru tou starou dobrou Barcelonou. Nejlepší odpovědí je zvítězit v dalším zápase," řekl trenér Enrique. Jeho mužstvo může postoupit do čtvrtfinále LM poosmé za sebou.

Zajímavosti

- Barcelona je v 11. osmifinále LM za sebou (v posledních 7 postoupila), City hrají úvodní kolo play-off teprve podruhé v historii

- jde o souboj druhých týmů ve svých soutěžích

- City doma vyhráli jen 3 z posledních 10 zápasů v evropských pohárech

- Barcelona ve skupině LM vyhrála 5 z 6 zápasů, nebodovala jen na hřišti Paris St. Germain

- debut v LM za City si může odbýt zimní posila ze Swansea a bývalý útočník Sparty Wilfried Bony

Znovu po 18 letech

Juventus se utká s Dortmundem poprvé od finále Ligy mistrů v roce 1997, které po výhře 3:1 ovládl vestfálský tým. Borussia sice přezimovala na předposledním místě německé ligy, ale poslední tři zápasy vyhrála a posunula se na dvanáctou pozici.

"Nenecháme se chytit do pasti tím, že bychom od postavení Dortmundu v Bundeslize odvozovali jejich opravdovou kvalitu," upozornil záložník Juventusu Andrea Pirlo. "Máme k soupeři velký respekt, ale také hrozně moc chceme vyhrát, postoupit a udržet náš evropský sen naživu," přidal obránce Giorgio Chiellini.

Hráči "Staré dámy" vedou italskou ligu už o devět bodů před AS Řím a přemožitele nepoznali od loňského října. Na svém stadionu dokonce Juventus drží úctyhodnou sérii 46 soutěžních utkání bez porážky. Naposledy v Turíně uspěl v květnu 2013 jiný německý klub Bayern Mnichov.

"Bude to o tom, kdo bude mít větší koncentraci a touhu. Musíme využít těch pár šancí, které dostaneme proti tak dobře bránícímu týmu. Chceme si odvézt dobrý výsledek do odvety," konstatoval záložník Borussie Marco Reus.

Zajímavosti:

- Juventus doma drží v evropských pohárech sérii 10 zápasů bez porážky, poslední 2 zápasy s německými soupeři však na své půdě prohrál

- Juventus v základní době nepoznal přemožitele od loňského října, kdy v lize prohrál 0:1 s FC Janov

- Dortmund vyhrál poslední 3 ligové zápasy a díky tomu poskočil z posledního na 12. místo tabulky

- Juventus doma neprohrál 46 soutěžních zápasů za sebou, naposledy v květnu 2013 podlehl 0:2 Bayernu Mnichov ve čtvrtfinále LM

- Dortmund ve skupině vyhrál úvodní 4 zápasy a s předstihem si zajistil postup

- Juventus se od roku 2006 dostal do čtvrtfinále LM jen jednou (před 2 lety)

- Dortmund zvítězil v 5 z posledních 7 venkovních zápasů v LM

- Dortmundu budou chybět zranění Kevin Grosskreutz, Sebastian Kehl a Sven Bender

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články