Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Čech k rekordu Chelsea: Důležitý zápas. Chceme postoupit co nejdřív

Londýn – Chelsea vybojovala nejvyšší výhru v Lize mistrů ve své historii. Na hřišti k tomu pomohl vychytaným čistým kontem i gólman Petr Čech, pro kterého to bylo teprve třetí utkání v dresu londýnského klubu v této sezoně. Vítězství 6:0 nad Mariborem by podle reprezentačního brankáře mělo být důležitým bodem, od kterého se jeho klub odpíchne směrem k bezproblémovému postupu.

Petr Čech
zdroj: ČTK/AP

"Je pěkné, že jsme vytvořili nový rekord. Byl to důležitý zápas a my jsme po remíze se Schalke v úvodním kole chtěli znovu bodovat naplno, abychom měli klid. Chceme postoupit co nejdřív, a ne se o to prát do posledního kola," uvedl Čech na svém webu.

Výkon celého týmu byl podle něj bez zakolísání. "Vysoko jsme vyhráli, mám čisté konto. Oni měli i přes tu vysokou porážku poměrně dost střel a zvládl jsem to v pohodě. Byl to bezchybný výkon nás všech a výsledkem je rekordní vítězství," potěšilo Čecha.

Pochvaloval si, že i za jasného stavu bojovali hráči naplno. "Dali jsme rychlé góly, a i když to v poločase bylo 3:0, nepolevili jsme a přidali jsme další tři branky. Pořád jsme hráli naplno a diváci si museli přijít na své," prohlásil Čech.

Český gólman čelil v utkání pokutovému kopu. V 64. minutě za stavu 0:4 trefil Ibraimi pouze tyč. "Stranu jsem vystihl, ale na míč jsem si nesáhl. Měl jsem ruce dost blízko u tyče, a kdyby šel balón do brány, možná bych na něj dosáhl," popsal Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Maribor
Zdroj
ČT sport, petr-cech.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články