Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Basilej, postrach Anglie: Sedmý zápas bez porážky

Basilej - Fotbalisté Basileje opět potvrdili, že proti anglickým soupeřům se jim daří. Švýcarský celek, s reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým v sestavě, porazil v Lize mistrů doma 1:0 Liverpool a ani v sedmém utkání proti anglickému klubu v prestižní soutěži neprohrál.

Marco Streller
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Rozhodla o tom branka Marca Strellera z 52. minuty, a švýcarský celek tak rozšířil sbírku cenných vítězství, ve které už má například úspěchy nad Chelsea a Manchesterem United. "Byl to perfektní večer," zářil trenér Paulo Sousa. "Hráli jsme odvážně, dobře jsme bránili a to nás přivedlo ke skvělému vítězství," přidal kouč Basileje.

Naopak liverpoolský kapitán Steven Gerrard nešetřil po zápase kritikou. "Nějaké šance jsme si vytvořili, ale za to, jak jsme s nimi naložili, jsme si nezasloužili ani bod," prohlásil. "Hráli jsme moc měkce, zatímco na soupeři byl vidět větší hlad po vítězství," dodal anglický záložník.

Basilej na Gerrarda příliš velký dojem neudělala. "Nehráli špatně, ale rozhodně nejde říct, že by nás smázli nebo že by podali nějaký fantastický výkon. Usnadnili jsme jim to sami," řekl Gerrard.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Basilej - Liverpool

Ronaldo nedal penaltu, Real přesto duel s Razgradem otočil

Když Cristiano Ronaldo nedal v desáté minutě penaltu, vypadalo to, že proti nadšenému Ludogorci Razgrad čeká fotbalisty Realu Madrid chmurný večer. Obhájce trofeje ale nakonec dokázal v Sofii skóre otočit, když portugalský útočník druhý pokutový kop proměnil a o výhře Bílého baletu 2:1 rozhodl střídající Karim Benzema třináct minut před koncem.

Razgrad vedl nad favoritem od šesté minuty, kdy se prosadil Marcelinho. "V porovnání s Realem jsme malý klub, vlastně skoro nic. A až do dneška nás moc lidí neznalo," řekl brazilský fotbalista. "Mrzí mě, že jsme nezískali ani bod, ale proti nejlepšímu týmu světa jsme předvedli skvělou show. Je to splněný sen," dodal.

Ronaldo mohl vyrovnat o chvíli později, ale vychytal ho brankář Vladimir Stojanov. Vše ale dvojnásobný nejlepší hráč světa napravil ve 24. minutě, kdy z dalšího pokutového kopu srovnal. "Byl to klíčový okamžik, ale myslím, že jsme všem ukázali, že jsme dobrý tým. V naší skupině nejsme favoritem, ale budeme bojovat do posledního dechu, abychom v Evropě vydrželi co nejdéle," prohlásil záložník Razgradu Mihail Alexandrov.

Jeho slova potvrdil i Ronaldo, který si připsal už jedenáctou branku v sedmém zápase a v Lize mistrů si vylepšil bilanci na 69 gólů. Od nejlepšího střelce v historii soutěže Raúla ho dělí jen dva zásahy. "Je to velmi důležité vítězství, protože soupeři jako Razgrad vždycky bojují jako o život," uvedl Ronaldo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články