Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Basilej se vrátila do postupové hry vítězstvím nad Liverpoolem

Basilej - Fotbalisté Basileje napravili v domácím prostředí úvodní debakl 1:5 od Realu Madrid. V poměrně nezáživném utkání porazili Liverpool 1:0 a zůstali tak ve hře o postup ze skupiny B. O jedinou branku se postaral v 52. minutě domácí útočník Marco Streller, který z dorážky překonal brankáře Mignoleta. Skupinu vede podle očekávání Real Madrid, byť si z bulharské Sofie veze pouze těsné vítězství 2:1 nad Ludogorcem Razgrad.

Utkání Basilej - Liverpool
zdroj: AP autor: Peter Klaunzer

Basilej byla od začátku lepší než Liverpool a měla také větší šance. Jednu z nich proměnil v 52. minutě kapitán Streller dorážkou po rohovém kopu. Gólově tak zužitkoval velmi dobrý vstup domácích do druhého poločasu, když nejdříve rozhodčí Ericsson odpustil Liverpoolu penaltu po faulu Sterlinga na Gonzáleze a následně střelu Hamoudi z křídla vyrazil Minoglet na roh, ze kterého už udeřilo.

Vaclík se na premiérové čisté konto v LM příliš "nenadřel". Několik střel soupeře snadno chytil, největší problémy mu udělal zřejmě Balotelliho přímý kop. Švýcaři navázali na minulé ročníky LM, kdy porazili další anglické soupeře Chelsea a Manchester United.

Razgrad, který kvůli nevyhovujícímu stadionu hostil Real v Sofii, poslal v šesté minutě do nečekaného vedení Marcelinho z rohu. Odpovědět mohl za čtyři minuty Ronaldo, ale z pokutového kopu nevyzrál na brankáře Stojanova. Nejlepší fotbalista světa za minulý rok neproměnil teprve sedmou z 51 penalt v kariéře.

Ve 24. minutě ale Ronaldo dostal šanci zahrávat pokutový kop číslo 52, se kterým už si poradil. Portugalská hvězda skórovala v sedmém zápase za sebou a 69. gólem v LM se přiblížila na dva zásahy rekordmanu Raúlovi. Hosté rozhodli o vítězství až v 77. minutě po trefě střídajícího Benzemy.

Výsledky 2. kola skupiny B Ligy mistrů:

Basilej - Liverpool 1:0 (0:0)
Branka: 52. Streller. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). Diváci: 36 000.

Ludogorec Razgrad - Real Madrid 1:2 (1:1)
Branky: 6. Marcelinho - 24. Ronaldo z pen., 77. Benzema. Rozhodčí: Wärnmark - Mulvanny (oba Skot.), MacGraith (Ir.). Diváci: 41 484.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články