Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Do Ligy mistrů vystupuje i Chelsea, dočká se Čech šance?

Praha Nový ročník Ligy mistrů pokračuje zbylými osmi zápasy 1. kola základních skupin a do soutěže vstoupí také fotbalisté Chelsea domácím utkáním se Schalke. Svou šanci vyhlíží gólman Petr Čech, kterého zatím v úvodu sezony nepustila mezi tyče nová brankářská jednička "Blues" Thibaut Courtois. Ve šlágru večera změří síly německý šampion Bayern Mnichov s anglickým mistrem Manchesterem City, přímý přenos utkání sledujte v rámci Studia Fotbal od 20:15 na ČT sport a našem webu.

Petr Čech v dresu Chelsea
zdroj: AP autor: Scott Heppell

Čech přišel v Chelsea po deseti letech o místo jedničky, kouč José Mourinho mu ale na konci srpna nepřímo slíbil, že dostane šanci v nabitějším zářijovém programu, kdy startuje Liga mistrů. Mourinho ale zatím neprozradil, koho proti Schalke postaví. "Nebuďte překvapení, když Petr nastoupí v Lize mistrů nebo v Premier League. Stejně tak nebuďte překvapení, když bude Courtois příští týden chytat Ligový pohár," prohlásil Mourinho.

Na Stamford Bridge se potkají dva týmy s naprosto rozdílnou formou. Zatímco Chelsea po čtyřech kolech bez ztráty bodu vede Premier League a v jejím dresu září sedmigólová nová posila Diego Costa, Schalke nevyhrálo ani jeden ze čtyř soutěžních duelů nové sezony a prožívá nejhorší start za téměř 50 let. "Dokázali ale remizovat s Bayernem, což ukazuje jejich sílu. Prohráli poslední zápas, ale nedělal bych z toho velké drama. Jsou silnější než před rokem," mínil Mourinho, jehož tým v obou loňských zápasech vyhrál 3:0.

Hitem dne je souboj Bayernu Mnichov s Manchesterem City. Oba velkokluby se potkaly i v minulém ročníku ve skupině s Plzní a pokaždé uspěli hosté. Anglický celek vloni zvítězil na Bayernu 3:2 a ukončil jeho sérii deseti výher po sobě, do Německa proto cestuje s velkým sebevědomím. "Čeká nás zápas venku proti jednomu z nejtěžších soupeřů, proti nimž můžete v tuto chvíli na světě nastoupit. Ale měli bychom si vzít sebevědomí z posledního zápasu v Mnichově. Věříme si," uvedl kapitán Vincent Kompany.

Citizens před rokem ve skupině zvítězili ve všech třech venkovních duelech a jejich naděje na úspěch zvyšuje i početná marodka Bayernu. Španělský kouč Mnichovanů Josep Guardiola bude postrádat opory Bastiana Schweinsteigera, Thiaga Alcántaru, Javiho Martíneze a zřejmě i Arjena Robbena, který před týdnem chyběl Nizozemcům v úvodu kvalifikace proti českému týmu.

Kanonýra Zlatana Ibrahimovice z PSG čeká návrat na stadion Ajaxu Amsterodam, kde působil v letech 2001 až 2004. Podobné emoce zažije i brankář Apoelu Nikósie Urko Rafael Pardo, který si zachytá na Nou Campu v Barceloně, jejímž je odchovancem. Do prvního týmu katalánského klubu se ale nikdy nedostal.

Liga mistrů v České televizi:

Česká televize vysílá fotbalovou Ligu mistrů nepřetržitě od sezóny 1992/1993. V letošním ročníku nabídne každou hrací středu jeden přímý přenos v rámci Studia fotbal a kromě něj i sestřihy ze všech zbývajících zápasů úterního a především středečního dne. Přímé přenosy stejně jako veškeré sestřihy přinese i web ctsport.cz. Diváci budou moci nahlédnout i do zákulisí Ligy mistrů, a to každou sobotu v tradičním Magazínu Ligy mistrů UEFA.

"Ligu mistrů vysílá Česká televize nepřetržitě od doby jejího vzniku, tedy již více než dvacet let. Od počátku jsme rovněž u stávající podoby Evropské ligy. Pro diváky jsme i v letošním ročníku připravili přímé přenosy prestižních duelů a rovněž sestřihy nejzajímavějších momentů ostatních zápasů. Chybět nebudou ani rozbory expertů a speciálních hostů ve studiích doprovázejících přenosy," komentuje připravované vysílání výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články