Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Strakův Slovan zdolal Tiraspol, nasazené BATE podlehlo Debrecínu

Praha - Slovenský mistr Slovan Bratislava, který před sezonou převzal František Straka, zvítězil v úvodním zápase třetího předkola nad Šeriffem Tiraspol 2:1. Slovan přitom vítězný gól vstřelil pět minut před koncem, a to po vyloučení Lásika v 61. minutě. Potenciálně dobrou zprávou pro Spartu pak bylo vítězství Debrecínu 1:0 proti nasazenému BATE Borisov. Pokud by totiž běloruský mistr vypadl a Letenští postoupili do čtvrtého předkola, byl by český mistr do rozhodujících bojů nasazen.

Ryor Filipenka z Borisova po prohře s Debrecínem
zdroj: ČTK/AP

Slovan, v jehož sestavě nechyběli oba čeští hráči David Jablonský a Pavel Fořt, se ujal vedení těsně před přestávkou, kdy penaltu za ruku soupeře ve vápně proměnil bývalý hráč pražské Sparty Žofčák. Jenže po změně stran začal mít navrch moldavský mistr.

V 61. minutě fauloval ve vápně Lásik, a jelikož byl posledním obráncem, kromě penalty sudí vytáhl i červenou kartu. Pokutový kop zahrával Cadu, ale jeho střelu do středu branky gólman Perniš vystihl a míč vykopl.

Šeriff však přece jen srovnal, když střílený centr z pravé strany propadl až na zadní tyč k Ricardinhovi. Jenže pět minut před koncem nezvládla obrana Tiraspolu dlouhý nákop na rozběhnutého Mészárose, který sklepnutím zaskočil špatně postaveného brankáře.

Debrecín, který v druhém předkole vyřadil severoirského mistra Cliftonville, se na novém domácím stadionu představil proti BATE Borisov. O tom, že běloruský mistr, který dokázal před dvěma lety porazit Bayern Mnichov, je poněkud na ústupu, svědčilo již jeho loňské vypadnutí v druhém předkole s Šachtarem Karagandy. Maďarskému mistru se nyní stejně jako před rokem jeho kazašskému kolegovi podařilo BATE porazit v domácím utkání 1:0, když se v 56. minutě prosadil z penalty Sidibe.

Pokud BATE nedokáže za týden v domácím prostředí nepříznivý vývoj otočit, byla by to jistě vítaná potenciální vzpruha pro Spartu v případě, že by se Letenští probojovali do další fáze. Ve čtvrtém předkole by totiž byli jako první nenasazený celek po konci BATE v koši nasazených klubů, a tudíž by mohli obdržet papírově slabšího soupeře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články