Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta se ve 3. předkole LM utká s Malmö

Ventspils (Lotyšsko) - Fotbalisté Sparty Praha se ve 3. předkole Ligy mistrů utkají s Malmö. Současný lídr tabulky švédské ligy zvítězil v odvetě 2. předkola na hřišti lotyšského Ventspilsu 1:0 a stejným poměrem tak vyhrál dvojzápas. Úvodní utkání Sparty s Malmö se uskuteční příští úterý od 19:30 na Letné, přímým přenosem jej odvysílá ČT sport a náš web.

První duel 2. předkola mezi Malmö a Ventspilsem skončil nerozhodně 0:0. Dnešní odvetě přímo na stadionu přihlížel kouč českého mistra Vítězslav Lavička s asistentem Zdeňkem Svobodou, kteří do Lotyšska letěli z Tallinu po včerejší odvetě s tamní Levadií (1:1).

Do zápasu naskočili aktivněji domácí fotbalisté, v 19. minutě však inkasovali poté, co Kroon do pokutového území nacentroval na volného Isaaca Thelina. Ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil a značně zvýšil šance hostů na postup do 3. předkola.

Malmö po vstřelené brance ožilo a převzalo otěže zápasu. Ventspils se dlouho nemohl dostat k větší příležitosti, v 80. minutě navíc vyslali dvě povedené střely Forsberg a Kroon, gólman Uvarenko ale obě vykryl. Domácí pak zahrozili po rohovém kopu, Abdultaofik však hlavičkoval vedle a jeho tým za oba zápasy nevyslal jedinou střelu na brankáře Olsena.

Malmö se v evropských pohárech s českým týmem utkalo pouze jednou, v roce 1996 podlehlo 1:2 a 1:3 pražské Slavii v prvním kole Poháru UEFA. Sparta má ale na švédský fotbal neblahé vzpomínky, v loňském předkole Evropské ligy nestačila na Häcken.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články