Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sparta si v 2. předkole Ligy mistrů zahraje s Levadií Tallinn

Tallinn - Fotbalisté Sparty si v 2. předkole Ligy mistrů podle očekávání zahrají s Levadií Tallinn. Estonský mistr rozdrtil v odvetě 1. předkola sanmarinskou La Fioritu 7:0 a dvojzápas vyhrál jasně 8:0. Úvodní duel odehraje Sparta s Tallinnem příští úterý od 20:45 na Letné. Sparta dnes rozstřílela v generálce Basilej 4:0.

Slavící Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V prvním duelu na půdě sanmarinského šampiona Levadia zvítězila 1:0 až gólem v třetí minutě nastavení, v dnešní odvetě ale prolomila soupeřovu obranu už po sedmi minutách, kdy se prosadil Kulinitš.

Po půlhodině zvýšil Subbotin, a estonskému favoritovi tak nemuselo vadit, že stejný hráč nedal ještě do pauzy penaltu. Po přestávce Levadia přidala v exhibičním tempu dalších pět tref, celkově soupeře přestřílela 26:4.

Levadia Tallinn - La Fiorita (San Marino) 7:0 (2:0)

Branky: 30. a 72. Subbotin, 75. a 90.+2 Artjunin, 7. Kulinitš, 48. El-Hussieny, 85. Tipurič. První zápas: 1:0, postoupila Levadia.

Sestava Levadie: Smiško - Podgoljuzin, Tipurič, Artjunin, Pikk - Vukobratovič (60. Kaljumae) - Kulinitš, Antonov, Tamm (46. El-Husjaní) - Teever (71. Marin), Subbotin.

Sparta si před vstupem do bojů o LM zvedla sebevědomí výhrou nad Basilejí 4:0. V posledním přípravném utkání na soustředění v italském Brunecku dal dva góly záložník Josef Hušbauer. Za poražené odchytal celý zápas Tomáš Vaclík, který do Švýcarska nedávno přestoupil právě z Letné.

Sparta nastoupila v nejsilnější sestavě a začala ve velkém stylu, když po osmi minutách vedla už 2:0. Hušbauer v 5. minutě nejprve zužitkoval přesný Costův centr a vzápětí proměnil penaltu nařízenou za faul na Lafatu.

Třetí branku přidal těsně před přestávkou po rohu Holek a aktivní byla Sparta proti omlazené basilejské sestavě i po přestávce. V 57. minutě zvýšil po protiútoku přesnou střelu mezi Vaclíkovy nohy Costa a o chvíli později trefil Lafata tyč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články