Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Real nakročil do finále. Udolal Bayern a neinkasoval

Praha - K finálovému klání s jedním z dvojice Atlético - Chelsea má po prvním semifinále blíže Real Madrid. Domácí v prvním poločase neustále hrozili z protiútoků a jeden z nich dokázal zužitkovat Karim Benzema. Francouzský útočník zakončil přesně po perfektním přízemním centru od Fabia Coentráa. Bayern se do první stoprocentní příležitosti dostal až ke konci zápasu, Götze však trefil jen Casillase, a Real tak zvítězil 1:0.

Karim Benzema slaví vstřelenou branku
zdroj: EFE autor: Javier Lizon

Real Madrid se přiblížil první finálové účasti v Lize mistrů od roku 2002. V domácím prostředí si dokázal porazit s Bayernem Mnichov, který měl sice většinu utkání míč ve své moci, ovšem Real byl mnohem efektivnější ve svém útočení. Zvláště podle obrazu první půlhodiny se zdálo, že skóre pro Bayern, jehož obrana nestíhala a špatně pokrývala prudké a nápadité náběhy, bude po prvním utkání ještě mnohem horší.

Do utkání oproti očekávání stihl nastoupit Cristiano Ronaldo, naopak Gareth Bale se nestihl stoprocentně zotavit z chřipky, a po tři čtvrtiny utkání proto zůstal pouze na lavičce. Hra Bayernu působila unaveně. Přihrávky na útočné polovině postrádaly rychlost, náběhy byly na poměry hostí velmi sporadické. Naopak záloha domácích fungovala brilantně - skvěle časovala vypichování míčů a skluzy, aby záhy posílala své útočné spoluhráče do přečíslení.

První branka přišla po dobré průnikové přihrávce Ronalda z levé strany. Portugalské levé křídlo vyslalo svého spoluhráče z reprezentace, Fabia Coentráa, jehož přízemní centr prošel přes tři bránící hráče Bayernu a našel až zcela neobsazeného Karima Benzemu na pravé tyči. Francouzský útočník se ve své dorážce nemohl mýlit.

Dominance Realu tím neutichala. Modrič o sedm minut později vyvezl míč za polovinu a poslal nádhernou kolmici za vysokou obrannou linii hostí na Coentráa. Portugalský levý bek dalším vynikajícím centrem našel nabíhajícího Ronalda, ten však míč neusměrnil do brány. O chvíli později mohli domácí znovu slavit, když centr Iska z levé strany propadl až na Di Maríu na zadní tyči, Argentinec však svou šanci promrhal.

Druhý poločas nabídl podobný obraz hry, ovšem útočná trojice Realu byla již příliš unavena neustálými náběhy a po střídání Rafinhi za Martíneze (což znamenalo návrat Lahma na pozici pravého beka) už ani nedostala takový prostor. Navíc pro domácí hrozilo, že při sebemenší chybě v defenzivní fázi může nastat vyrovnání. Bayern však jakoby v kombinaci v záloze vždy potřeboval o jednu přihrávku navíc, individuální hrozbu z krajních prostorů pak zvládala obrana domácích pokrýt téměř bezchybně. Ribéry šel ze hry po 72 minutách, Robben se pak ani jednou nedostal k nebezpečné střele.

Když však nizozemský záložník jednou prostor dostal, byla z toho největší příležitost hostí. Nizozemský záložník se šest minut před koncem dostal do nebezpečného průniku, který sice nevybíravým skluzem zastavil na hranici šestnáctky a gólové čáry Ramos, na jeho neobsazené pozici se však vynořil střídající Götze. Po přihrávce od Mandžukiče, který vypomohl Robbenovi, však posila z Dortmundu nedokázala trefit míč do prostoru, do kterého by nestačil doskočit Casillas.

Real si tak do odvety veze mimořádně cennou výhru. Pakliže skóruje, Bayern bude muset udeřit třikrát, a to vzhledem k defenzivnímu výkonu Bílého baletu v úvodním semifinále vypadá jako mimořádně těžká úloha.

Real Madrid - Bayern Mnichov 1:0 (1:0)

Branka: 19. Benzema. Rozhodčí: Webb - Mullarkey, Cann (všichni Angl.). ŽK: Isco (Real). Diváci: 79 283.

Real: Casillas - Carvajal, Pepe (73. Varane), Ramos, Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Isco (82. Illarramendi) - Di María, Ronaldo (73. Bale) - Benzema. Trenér: Ancelotti.
Bayern: Neuer - Rafinha (66. Martínez), Boateng, Dante, Alaba - Lahm, Schweinsteiger (74. Müller) - Robben, Kroos, Ribéry (72. Götze) - Mandžukič. Trenér: Guardiola.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články