Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chelsea zdolala PSG a je v semifinále, Dortmund byl blízko šoku

Londýn  Chelsea se v dramatickém závěru utkání s PSG podařilo vstřelit potřebnou druhou branku díky Dembovi Ba, a klub ze západu Londýna se tak dostal do semifinále Ligy mistrů. Výsledkem 2:0 skončilo i utkání v Dortmundu, o třetí gól, který by vestfálský klub dostal do prodloužení, se mohl postarat Mchitarjan, netrefil však v sólovém nájezdu prázdnou bránu a Real si již postup mezi čtyři nejlepší pohlídal. Utkání Chelsea - PSG jste mohli sledovat v on-line reportáži.

Mourinho se přidává k oslavám Chelsea
zdroj: PA autor: Andrew Matthews

Chelsea navázala na předloňský úspěch, kdy v osmifinále proti Neapoli na stadionu Stamford Bridge také smazala úvodní ztrátu 1:3. Svěřenci Josého Mourinha si proti PSG vypracovali první velké šance před 30. minutou hry. Sirigu nejprve zneškodnil Lampardův tečovaný přímý kop a poradil si také s Luizovou dalekonosnou střelou.

V 32. minutě už však gólman hostů kapituloval. Dlouhý aut prodloužil Luiz k volnému Schürrlemu, jenž z nesnadné pozice přesně zakončil. Německý reprezentant přišel na hřiště o chvíli dříve za zraněného Hazarda. Schürrle mohl přidat krátce po pauze druhý a v tu chvíli postupový gól, ale tentokrát napálil pouze břevno. Horní tyč pařížské branky vzápětí trefil i z přímého kopu Oscar.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Borussia Dortmund - Real Madrid

Chelsea tak rozhodla až tři minuty před koncem, kdy přihrávku do šestnáctky zblízka usměrnil do sítě další ofenzivní náhradník Ba. Čech pak v závěru podržel domácí tým, když zlikvidoval několik velkých šancí francouzského šampiona. Ze sedmého postupu "Blues" do semifinále LM za posledních 11 sezon se mohl na lavičce radovat i český obránce Tomáš Kalas.

Dortmund byl blízko zázraku, Real však náskok horko těžko udržel

V základní sestavě Realu kvůli zranění kolena nenastoupil nejlepší střelec soutěže Cristiano Ronaldo a poslední držitel Zlatého míče svému mužstvu v Dortmundu chyběl. Hosté mohli už v 17. minutě šance Borussie definitivně odepsat: k penaltě za ruku Piszczeka se postavil Di María, ale náhradník za tradičního exekutora Ronalda nepřekonal brankáře Weidenfellera.

Domácí tento moment povzbudil a za sedm minut se dostali do vedení. Nepovedené zpětné hlavičky Pepeho využil Reus, obešel gólmana Casillase a zakončil do odkryté branky. Real gól očividně zaskočil a v 37. minutě inkasoval podruhé. Reus z rychlého protiútoku vybídl Lewandowského, který sice trefil tyč, ale autor první branky se z dorážky opět nemýlil.

Borussia mohla vyrovnat stav dvojzápasu po hodině hry. Mchitarjan po Reusově přihrávce udělal kličku hostujícímu brankáři, jenže před odkrytou brankou střílel jen do tyče. Domácí přes další šance už v závěru třetí gól nepřidali a madridský tým tak postoupil do semifinále LM počtvrté za sebou.

Chelsea FC - Paris St. Germain 2:0 (1:0)

Branky: 32. Schürrle, 87. Ba. Rozhodčí: Proenca - Miranda, Trigo (všichni Portug.). ŽK: Willian, Lampard, Ivanovič, Luiz - Verratti, Cavani, Lucas, Maxwell. Diváci: 38.080. První zápas: 1:3, postoupila Chelsea.

Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Luiz, Lampard (66. Ba) - Willian, Oscar (81. Torres), Hazard (18. Schürrle) - Eto'o. Trenér: Mourinho.
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (55. Cabaye), Motta, Matuidi - Lucas (85. Marquinhos), Cavani (72. Pastore), Lavezzi. Trenér: Blanc.

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:0 (2:0)

Branky: 24. a 37. Reus. Rozhodčí: Skomina - Ul (oba Slovin.), Cariolato (It.). ŽK: Reus, Aubameyang - Ramos, Alonso, Carvajal, Casemiro, Benzema. Diváci: 65.829. První zápas: 0:3, postoupil Real.

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (81. Aubameyang), Friedrich, Hummels, Durm - Jojič, Kirch - Grosskreutz, Mchitarjan, Reus - Lewandowski. Trenér: Klopp.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Illarramendi (46. Isco), Alonso, Modrič - Di María (73. Casemiro), Benzema (90.+2 Varane), Bale. Trenér: Ancelotti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články