Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

PSG zvládla porazit Chelsea, důležitý třetí gól v závěru přidal Pastore

Londýn - Úvodní zápas čtvrtfinále Ligy mistrů mezi PSG a Chelsea ovládli Les Parisiens. Gólem hned v úvodu se prosadil Ezequiel Lavezzi, z penalty se podařilo srovnat Hazardovi. Chelsea mohla přidat i druhý gól, když belgický záložník trefil tyč, výhru však domácím zařídila vlastní trefa Davida Luize. Velmi důležitou třetí branku do odvety pak přidal Javier Pastore.

Slavící hráči PSG
zdroj: AP autor: Christophe Ena

V sezoně 2004/05 vychytal Čech při své premiéře za Chelsea v Lize mistrů na půdě PSG nulu a radoval se z výhry 3:0, tentokrát ale čisté konto udržel jen necelé čtyři minuty. Kapitán "Blues" Terry odvrátil centr jen k Lavezzimu a ten napálil míč přímo pod břevno. Argentinský útočník potvrdil, že se mu proti žádnému týmu nedaří v Lize mistrů tolik jako proti Chelsea. Dal třetí gól ve třetím utkání proti londýnskému klubu.

Svěřenci Josého Mourinha, kteří o víkendu přišli o vedení v Premier League, ale ještě do přestávky vyrovnali. Thiago Silva fauloval v 27. minutě ve vápně Oscara a Hazard s přehledem proměnil i svou pátou penaltu v této sezoně Ligy mistrů a Premier League. Skóre mohl dokonce sám ještě do pauzy otočit, kdyby z voleje netrefil pouze tyč.

Po změně stran znovu udeřil lídr francouzské ligy. V 61. minutě Luiz nešťastně srazil centr z přímého kopu za Čechova záda a navázal na vlastní gól Terryho z posledního ligového zápasu na hřišti Crystal Palace. Za chvíli musel ze hřišti zraněný kanonýr PSG Ibrahimovič, který v prvním přímém souboji s Čechem téměř vůbec nehrozil.

Pařížané ale i bez své hlavní opory ještě přidali další gól, ve třetí minutě nastavení překonal Čecha střelou na bližší tyč střídající Pastore. Druhý český hráč v dresu Chelsea Tomáš Kalas zůstal podle předpokladů na lavičce.

Paris St. Germain - Chelsea 3:1 (1:1)

Branky: 4. Lavezzi, 61. vlastní Luiz, 90.+3 Pastore - 27. Hazard z pen. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Alex, Motta, Cavani - Ramires, Willian, Luiz. Diváci: 45.517.

PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Silva, Maxwell - Verratti (75. Cabaye), Motta, Matuidi - Cavani, Ibrahimovič (69. Lucas), Lavezzi (84. Pastore). Trenér: Blanc.
Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Luiz - Willian, Oscar (72. Lampard), Hazard - Schürrle (59. Torres). Trenér: Mourinho.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články