Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Barcelona jen remizovala, Atlético si vytvořilo skvělou pozici do odvety

Barcelona - V souboji dvou momentálně nejlepších týmů Španělska si Atlético Madrid vybojovalo skvělou pozici do domácí odvety. Dokázalo totiž na Nou Campu remizovat 1:1, a to přestože musel největší hvězdu hostí Diega Costu střídat Brazilec Diego. Ten se však v druhé půli prosadil fenomenální ranou ze třiceti metrů, která zaplula až do pravé šibenice. Neymar sice ještě srovnal po skvělé nahrávce Iniesty, na více se už však španělský mistr nezmohl.

Brazilec Diego
zdroj: ČTK/AP

Již v začátku utkání se načrtl velmi jasný leitmotiv souboje. Atlético chtělo kombinaci Barcelony omezit v prostorech daleko od své brány, a tak souhře domácích na půlící čáře či na své obranné polovině čelilo obranou v bloku. Rozehrávku domácích na jejich vlastní polovině pak velmi agresivně napadalo, protože si bylo dobře vědomo omezené schopnosti brankáře Pinta při hře s míčem.

Právě z této skutečnosti se také vynořila první šance utkání. Pinto poslal míč mezi dva spoluhráče, kde jej vypíchl Koke, přihrál přímočaře na nabíhajícího Villu, ten se však v pokutovém území neprosadil, střela šla pouze vedle pravé tyče.

K první střele se domácí dostali až po 23 minutách, ale ani v tomto případě nešlo o velké ohrožení Courtoisovy branky, Neymar poslal jen velmi neškodnou hlavičku do středu brány. O tři minuty později se však již domácí mohli radovat, po ojedinělém zaváhání obrany hostí se dostal Iniesta sám před belgického brankáře, skluzem však výborně zasáhl vracející se obránce Godín.

Chvíli poté došlo již k druhému vynucenému střídání. Po odchodu Piquého ze hřiště kvůli svalovému zranění musel trávník opustit ze stejného důvodu i Diego Costa, jehož nahradil jiný rodilý Brazilec - Diego. A právě on se postaral o první branku v utkání, která přišla po necelé hodině hry. Diego se ocitl v nepříliš nebezpečném prostoru na pravé straně hřiště, záhy však všechny překvapil svou parádní tvrdou ranou, jíž poslal míč do pravého horního rohu Pintovy brány.

Barcelonu probudilo až střídání Sáncheze za Fábregase po necelých sedmdesáti minutách. Chilský útočník roztáhl hru, a tudíž i obranu hostí, čímž se otevřel prostor pro skvělý pas Iniesty na Neymara. Brazilský forvard provedl výborně načasovaný náběh a následně profesionálně obstřelil Courtoise.

Barcelona se poté snažila o vstřelení druhé branky, která by jí vytvořila náskok do odvety, a prezentovala se skvělou, aktivní hrou plnou nebezpečných náběhů za obranu. Atlético ovšem tlak Blaugranés dokázalo vstřebat, a tak si na stadion Vicenteho Calderóna veze mimořádně nadějnou remízu 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Atlético
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články