Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Real slaví postup i rekord. Cíli vyhrát tři soutěže se přibližuje

Madrid - Real Madrid vylepšil klubový rekord v Lize mistrů, když do čtvrtfinále postoupil přes Schalke po výsledcích 6:1 a 3:1. Celkovým gólovým rozdílem 9:2 překonali své dosavadní maximum ze sezony 2011/12, kdy ve čtvrtfinálovém dvojzápase porazili APOEL Nikósie 8:2. Větší rozdíl zažila Liga mistrů jen dvakrát. V sezoně 2008/09 přehrál Bayern Mnichov Benfiku Lisabon 12:1 a v sezoně 2004/05 Lyon zdolal Brémy 10:2.

Sport
zdroj: ČT4

"Máme za sebou velmi dobrou skupinu a postup přes Schalke. Uvidíme, koho dostaneme teď, ale zatím předvádíme výkony, které nám dávají naději na dosažení našeho cíle vyhrát všechny tři soutěže, ve kterých startujeme. S takovým přístupem je možné všechno," prohlásil Cristiano Ronaldo.

Real dominoval zejména v prvním zápase, kdy na hřišti Schalke dali po dvou gólech Gareth Bale, Karim Benzema a Ronaldo. Ten navázal na střelecké hody i v domácím prostředí a dalšími dvěma trefami si vylepšil bilanci už na 13 branek v letošní sezoně LM. Jediný zásah ho tak dělí od rekordu Lionela Messiho.

Real doplnil ve čtvrtfinále další dva španělské celky Barcelonu a Atlético Madrid. "Je to dobře pro španělský fotbal, že mezi osmi nejlepšími týmy Ligy mistrů jsou hned tři celky z Primera División. Ukazuje to, že je naše liga zdravá," řekl trenér Realu Carlo Ancelotti, jehož svěřenci jsou už 31 zápasů neporaženi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Real Madrid - Schalke 04

Ancelotti si mohl v odvetě se Schalke dovolit šetřit i některé hráče před víkendovým soubojem s Barcelonou. Vůbec poprvé od roku 2002 se stalo, že v základní sestavě Realu v Lize mistrů nastoupilo hned osm Španělů.

Jeden z nich, útočník Jesé Rodríguez, se však už ve 2. minutě zranil, když si ze souboje s obráncem Seadem Kolašinacem odnesl přetržený zkřížený vaz v pravém koleni. Jednadvacetiletý velký talent Realu přijde minimálně o zbytek sezony. "Měl velkou smůlu a Real v něm ztratil hráče, který si vedl velmi dobře. Ale to je fotbal. Budeme se mu snažit pomoct, aby se v příští sezoně vrátil ještě silnější," řekl Ancelotti.

Bale: Teď už je to všechno, nebo nic

Jesého v zápase nahradil Bale a dvěma asistencemi se výrazně podílel na výhře. "Předvádíme dobré výkony, ale nyní je třeba je udržet, protože nastává rozhodující fáze sezony. Teď už je to všechno, nebo nic. Musíme dál vyhrávat," dodal velšský reprezentant.

Schalke vědělo, že po prvním zápase a prohře 1:6 už nemá naději na postup. "Kdo ale viděl odvetu, musel uznat, že jsme si napravili pověst. Jen individuální chyby nás připravily o šanci na remízu," řekl trenér Jens Keller. "Ronaldo proti nám ukázal, že nedostal Zlatý míč FIFA pro nic za nic," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články