Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Beckenbauer o Bayernu: Dopadneme jako Barcelona a budeme nekoukatelní

Mnichov - Přestože Bayern Mnichov, úřadující klubový mistr světa, vítěz Ligy mistrů a pravděpodobně nejlepší tým na kontinentu, dominuje a v úterý si zajistil místo ve čtvrtfinále nejprestižnější evropské soutěže, nepanovala okolo klubu úplně sebejistá nálada.

Franz Beckenbauer
zdroj: ullstein-author

Prezident Bayernu Uli Hoeness připustil, že na daních nezaplatil v přepočtu okolo tři čtvrtě miliardy korun. Mužstvo v domácím prostředí neporazilo Arsenal a ikoně klubu Franzi Beckenbauerovi se nezamlouvá styl, jakým pod Pepem Guardiolou tým hraje. "Nakonec to dopadne jako v Barceloně a bude to nekoukatelný fotbal...," prohlásil trpce Beckenbauer.

"Dávali bychom si přihrávky dozadu i na brankové čáře, kdybychom mohli," poznamenal sarkasticky o až přílišné tendenci mít utkání pod kontrolou bývalý trenér Bayernu a německé reprezentace. "Můj pohled je odlišný. Pokud můžu vystřelit ze střední vzdálenosti, a to zvláště před přehuštěnou obranou, udělám to. Je to nejúčinnější způsob," myslí si Beckenbauer.


Bayern sice šel ve druhém poločase do vedení, záhy jej však zaskočila branka Lukase Podolského, který vyrovnal na 1:1. Arsenal měl i další šance a Bayern začal působit nejistě. "Bayern je pořád dobrý, ale už není nezranitelný jako v minulé sezoně," hodnotí rozdíly mezi týmem Juppa Heynckese a Pepa Guardioly Arséne Wenger. "Jsou slabší hlavně v obraně, bohužel jsme toho nedokázali využít," přidal trenér Arsenalu.

Hráči Bayernu však přesto po celý zápas nebyli v bezprostředním ohrožení jako v loňském roce. Tehdy si na Emirates Stadium vytvořili náskok 3:1, Arsenal však dokázal vstřelit v Allianz Areně dvě branky a Mnichovští měli namále.

"Nemůžeme v každém utkání dávat spoustu gólů. Hrajeme proti velmi silným soupeřům," uvedl Pep Guardiola. "Hráli jsme chytře a skoro jsme nechybovali. Po vyrovnání nám chvíli dělali problémy, ale nešlo o nic velkého. Takže jsme spokojení, všechno dobře dopadlo," dodal bývalý kouč Barcelony. "Od začátku jsme měli navrch a náš postup nebyl ani na chvíli v ohrožení," potvrdil střídající Thomas Müller.

Zápas z tribuny sledoval i Hoeness, kterému vážně hrozí, že skončí ve vězení. Bývalý německý reprezentant se totiž v pondělí přiznal, že na daních zatajil 18,5 milionu eur, celkem podle státního zastupitelství dluží 27,2 milionu eur. "Samozřejmě, že jsme to řešili i v kabině," pronesl kapitán Bayernu Philipp Lahm. "Nesmíme zapomenout, co všechno pro klub udělal," přidal sportovní ředitel Mathias Sammer. Svou branku v zápase pak také podle svých slov Hoenessovi věnoval záložník Bastian Schweinsteiger.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Bild

Hlavní zprávy

Nejčtenější články