Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté Plzně už jsou v Mnichově, čeká je silný Bayern

Plzeň - Fotbalisté Plzně vyrazili do Mnichova k utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Německý mistr je jako úřadující šampion soutěže jasným favoritem, Plzenští jsou ale připraveni poprat se o co nejlepší výsledek a nenechat Bayernu nic zadarmo. Utkání můžete sledovat živě ve středu od 20:45 na ČT sport a našem webu.

Mnichovský Bayern je pro Plzeň nejbližším soupeřem v Lize mistrů, Viktoria tak dopoledne vyrazila na zápas nikoliv letadlem, ale netradičně autobusem. "Na cestování jsme zvyklí, je to kousek, takže to je příjemnější," řekl obránce František Rajtoral.

V Mnichově čeká Plzeň souboj s jedním z nejúspěšnějších klubů posledních let, který bude ve středečním zápase jasným favoritem. "Netroufnu si tipnout výsledek. Očekáváme těžký zápas, ale budeme se snažit hrát co nejlépe," uvedl záložník Daniel Kolář. "Bude to fantastický zápas, musíme předvést výkon na hranici svých možností," dodal Rajtoral.

Trenér Bayernu Pep Guardiola si dobře vybavuje zápasy s Plzní, které s ní svedl před dvěma roky na lavičce Barcelony. V paměti mu zůstal především kapitán Viktorie Pavel Horváth, který je podle něj velmi inteligentní hráč.

Guardiola o Horváthovi: Je to velmi inteligentní hráč

"Plzeň má velmi dobré hráče. Sice za ty dva roky obměnila kádr, ale zůstal jí Horváth, který je vynikajícím záložníkem. Už jen to, že v 38 letech hraje Ligu mistrů, dokazuje, jak dobrý hráč to je. Jeho předností je vysoká inteligence," řekl Guardiola.

Kapitán Bayernu Phillip Lahm odmítl možnost, že by německý mistr mohl Plzeň podcenit. "My bereme Ligu mistrů vážně a seriózně. Každé mužstvo může kdekoli vyhrát, tedy i Plzeň. I v Bundeslize jsme se přesvědčili, že když soupeř dobře brání, můžeme mít problémy. Naše síla je v tom, že každého soupeře bereme vážně a nic nepodceňujeme. Víme, že když vyhrajeme nad Plzní, tak už budeme mít blízko k osmifinále," prohlásil Lahm.

Kouč Pavel Vrba bude mít k dispozici téměř kompletní kádr, jen David Limberský zřejmě po zranění ještě nenastoupí. Naopak Guardiola má se skládáním sestavy Bayernu větší starosti. Kvůli trestu a zranění mu vypadla obvyklá stoperská dvojice Boateng - Dante, navíc zdravotní problémy mají také záložníci Martinez, Shaqiri, Thiago a hvězda týmu Ribéry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články