Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

LM čeká na poslední účastníky, AC Milán chce projít stůj co stůj

Praha - Fotbalová Liga mistrů pozná všechny účastníky základních skupin. K 22 týmům, které mají účast jistou díky přímému postupu ze své ligy, přibude deset vítězů play-off. Mezi uchazeči je také český šampion Plzeň, ale i pět týmů s českými hráči v kádru. Dnes nabídne náš web podrobný on-line přenos utkání Arsenal FC - Fenerbahce. Ve středu má ČT sport na programu přímý přenos duelu NK Maribor - Viktoria Plzeň. Náš web bude také zprostředkovávat textový přenos z utkání AC Milán - PSV Eindhoven.

Nejblíže k postupu má Tomáš Rosický s Arsenalem, jenž bude v domácí odvetě hájit náskok 3:0 proti Fenerbahce, za které nastupuje Michal Kadlec. Tomu hrozí, že už potřetí vypadne v závěrečném předkole právě s Arsenalem, kterému podlehl už dvakrát se Spartou. "Jsme nyní v silné pozici, ale svou práci musíme dokončit v odvetě. Do té doby se radovat nemůžeme," řekl trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Blízko k prvnímu postupu je Tomáš Jun s Austrií Vídeň, která si přivezla do odvety s Dinamem Záhřeb vedení 2:0. Dvoubrankové vedení v evropských pohárech neztratila dlouhých 52 let, naposledy v sezoně 1960/61 s Wolverhamptonem. Vedení Dinama se před odvetou rozhodlo pro léčbu šokem a odvolalo trenéra Krunoslava Jurčiče. Jeho místo zaujal dosavadní asistent Damir Krznar.

Trenér Asenalu Arséne Wenger
zdroj: EPA autor: Mario Cruz

Naopak velká dřina čeká Celtic Glasgow, do jehož kádru patří také Filip Twardzik. Skotský šampion musí dohánět manko 0:2, které nabral na hřišti Šachťoru Karaganda. V minulosti se mu však už třikrát ze čtyř podobných situací povedlo dostat a nakonec postoupit. Pro Karagandu by byl případný postup historickým úspěchem.

"Dohnat ztrátu 0:2 není nepřekonatelné. Chceme postoupit a uděláme pro to všechno. Hráči jsou na sebe naštvaní a chtějí to první utkání napravit, což je dobré znamení. Nemůžeme se odvety dočkat," prohlásil trenér Celtiku Neil Lennon. Šanci na překvapivý postup má také Tomáš Necid z PAOK Soluň, který v prvním utkání remizoval 1:1 na hřišti favorizovaného Schalke 04.

Formalitou by měla být odveta mezi Zenitem Petrohrad a Pacosem Ferreira, jelikož ruský vicemistr vede 4:1. Také Basilej má po výhře 4:2 na hřišti Razgradu dvojutkání velmi dobře rozehrané, zvláště když už sedm domácích utkání v pohárech za sebou neprohrála.

Nelehkou úlohu má naopak před sebou sedminásobný šampion Ligy mistrů AC Milán, který jde do odvety po remíze 1:1 na hřišti Eindhovenu a po nečekané porážce s Veronou v úvodním kole italské ligy. "My jsme Milán a musíme projít do Ligy mistrů stůj co stůj. Musíme o tom přestat jen mluvit a začít konat na hřišti," řekl záložník Andrea Poli.

Program 4. předkola Ligy mistrů:

Úterý 27. srpna: 20:45 Austria Vídeň - Dinamo Záhřeb, Basilej - Ludogorec Razgrad, Legia Varšava - Steaua Bukurešť, PAOK Soluň - Schalke, Arsenal - Fenerbahce Istanbul.

Středa 28. srpna: 18:00 Zenit Petrohrad - Pacos Ferreira, 20:45 Celtic Glasgow - Šachťor Karaganda, San Sebastian - Lyon, AC Milán - PSV Eindhoven, Maribor - Plzeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články