Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Plzeň je blízko průniku mezi elitu, gól však dal Mariboru naději

Plzeň - Vítězství 3:1 z prvního utkání 4. předkola Ligy mistrů nad Mariborem přiblížilo Plzni vytoužený postup mezi fotbalovou elitu starého kontinentu. Podle reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy je ale Viktoria před odvetou pouze mírným favoritem. Další z plzeňských opor David Limberský považuje výsledek za ošidný, dvoubrankový náskok je podle něj směrem do odvety nadějný, na druhou stranu ale vstřelený gól soupeře nechává slovinského mistra stále reálně ve hře.

"Pojedeme do Mariboru jako mírný favorit, ale nesmíme nic podcenit. Výhra 3:1 je do odvety přijatelný výsledek, ale víme, že nemáme nic jistého. Je to stále jen poločas," řekl Darida, kterého mrzel snižující gól soupeře, který může v odvetě hrát svou roli. "Škoda, že jsme neudrželi to vedení 2:0. To by bylo lepší než 3:1. Byl tam odražený míč od obránců a my nedostoupili jejich záložníka. Ten to trefil velmi dobře, Matúš navíc nic neviděl a zapadlo to hezky za tyč," popsal Darida.

Jinak ale měl Darida pro obranu Plzně jen slova chvály. "Potvrdilo se, že Maribor je kvalitní na míči a dobře kombinoval. Kromě té střely jsme ho ale do nějaké vyložené šance nepustili," hodnotil Darida. Sám k výhře přispěl druhým gólem a asistencí na úvodní gól, ale měl i další dvě velmi dobré šance. "Při hlavičce mi chybělo pár centimetrů, proto jsem to poslal nad. A při střele v druhé půli mi to sklouzlo po nártu. Radši ani nebudu říkat, jaká slova mě pak napadala," dodal.

O to více ocenil, když v závěru přidal třetí gól střídající Michal Ďuriš. "Ten gól nám může hrozně pomoci. Je pro nás velmi důležité, že kluci z lavičky jsou schopní nastoupit a hned zapadnout do naší hry. Se střídáními neztrácíme na síle, naopak střídající kluci rozhodli," chválil Darida Ďuriše s přihrávajícím Františkem Rajtoralem. "V posledních minutách už jsme měli v hlavách hlavně to, abychom udrželi to těsné vedení a nedovolili soupeři srovnat. Ten třetí gól už byl velkou nadstavbou," dodal kapitán Pavel Horváth.

Ďurišův gól podle něj vyplynul z toho, že se hráči Mariboru uspokojili vstřeleným gólem na 1:2, čímž splnili cíl, se kterým do Plzně přijeli. "Vypadalo to, že s tím byli spokojení a stáhli se. Asi udělali chybu, že si rozmysleli střídání jejich ofenzivního hráče Mendyho, který do hry naskočil později. S ním jsme mohli mít problémy. Oni pak už moc hrát nechtěli a my je za to potrestali," hodnotil Horváth.

Limberský: Když dostaneme rychlý gól, bude to ještě těžké

"Výsledek je to ošidný. Lepší by určitě bylo 2:0 než 3:1. Takhle je to stále otevřené. Když dostaneme v Mariboru rychlý gól, budeme to mít hrozně těžké," varoval David Limberský. "Na druhou stranu před zápasem bychom tento výsledek určitě brali. Teď pojedeme do Mariboru s tím, že to máme jen ve svých nohách. Určitě se budeme soustředit na to, abychom neinkasovali. Ale budeme chtít být také aktivní a rozhodnout o postupu tím, že tam dáme gól," dodal Limberský.

Plzeň podle něj narazila na soupeře, který se jí herně minimálně vyrovná. "Kvalitou to bylo zhruba stejné. Pro nás rozhodla asi zkušenost, protože v kombinaci oni byli možná lepší než my. Že jsme vyhráli o dva góly, je pro nás velké štěstí. Ukázali, že v play-off nejsou náhodně," mínil Limberský. "Oni hráli výborně kombinačně, ale ve středu hřiště se zápas nerozhoduje. My byli lepší před oběma bránami, což je to důležité. Měli jsme víc šancí, proto je výhra zasloužená, ale zároveň víme, že v odvetě nás nečeká nic jednoduchého," doplnil Horváth.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň - Maribor
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články